Suurbritannia tollitöötajate streik võib tekitada lennujaamades hiiglaslikud järjekorrad

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Reisjad lahkumas Tallinnast Londoni lennukile. Pilt on illustratiivne.
Reisjad lahkumas Tallinnast Londoni lennukile. Pilt on illustratiivne. Foto: Jaanus Lesment / Scanpix

Sadadele tuhandetele Ühendkuningriiki saabuvatele reisijatele on öeldud, et riiki saabumine on häiritud, kuna passikontrolli töötajad alustavad streike, kirjutab Briti uudisteportaal BBC News.

Piirivalvurite streigi põhjus on soovitud palgatõus, mis peaks kompenseerima elukalliduse tõusu. Streik kestab alates tänasest esmaspäevani. Järgimine streik on plaanitud juba 28.-31.detsembril.

Passikontrolli teostamiseks on kutsutud kohale sõjaväelased ja teised riigiteenistujad, kes hakkavad kontrolli teostama kuues riigi suurimas lennujaamas ja Newhaveni sadamas, mis asub Suurbritannia saare lõunaosas.

«Mu perele ja poiss-sõbrale meeldiks, kui ma pärast nii pikka eemalolekut aastavahetuseks kodus oleksin.»

Heathrow lennujaama esindaja teatas, et tõenäoliselt ei hiline lahkuvate lendude reisijad kuna passe kontrollitakse tavaliselt riiki sisenemisel. Saabuvad reisijad saavad passikontrollis kasutada e-väravaid. Paraku ei neid kasutada kõik reisijad, sealhulgas alla 12-aastased lapsed.

25-aastane britt Jasmine O'Donoghue, kes kavatseb Costa Ricast kodumaale lennata ütles, et tunneb saabumise pärast ärevust. Ta on välismaal olnud veidi üle ühe kuu. «Praegu ma ei tea, kas lähen lennule või muudan lennuaega. Mu perele ja poiss-sõbrale meeldiks, kui ma pärast nii pikka eemalolekut aastavahetuseks kodus oleksin.»

Täna alustavad Ühendkuningriigis streiki ka postitöötajad ning homme rongijuhid.

Ühendkuningriigi Siseministeerium teatas, et nad teevad omalt poolt kõik, et reisimisel viivitusi vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles