Lauri Läänemets: saarte elektriliinid tuleks maa alla viia (2)

BNS
Copy
Siseminister Lauri Läänemets.
Siseminister Lauri Läänemets. Foto: Taavi Sepp / Scanpix

Siseminister Lauri Läänemets ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et arvestades hiljutisi raskeid ilmaolusid ja nende tagajärgi, tuleks saartel olulisemad elektriliinid maa alla viia, et vältida tulevikus ulatuslikke elektrikatkestusi.

«Ma olen seda meelt, et olulisemad liinid tuleks viia tegelikult maa alla, et neid elektrikatkestusi vältida. Me teame, et saartel on ilmaolud oluliselt tormisemad ja tuulisemad ja kõike seda on varem juhtunud ja juhtub tulevikus ka,» ütles minister.

Ta märkis ka, et riik kavandab toetusmeedet, mille raames saaksid omavalitsused saartele osta elektrigeneraatoreid. Toetuseks antakse kuni 500 000 eurot, millest ligikaudu 250 000 eurot suunatakse Saaremaale ja 100 000 eurot Hiiumaale ning omavalitsuste omaosalust toetuse andmisel ei nõuta.

Näiteks saaks selle raha eest Saaremaale umbes 15-kilovatiseid generaatoreid, millega mõnda pumplat töös hoida või midagi taolist tagada, osta paarkümmend tükki, ütles Läänemets. «Või siis evakuatsioonipunktide töös hoidmiseks, milleks on näiteks mõni suur spordihoone, kuhu on oluliselt võimsamat generaatorit vaja,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles