KARJÄÄRIPÖÖRE Andres Herkel: ajakirjandust ei pealkirjastata nagu ilukirjandust

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Andres Herkel 2019. aastal poliitikuna saates Otse Postimehest.
Andres Herkel 2019. aastal poliitikuna saates Otse Postimehest. Foto: Konstantin Sednev / Scanpix

20 aastat riigikogu liikmena töötanud Andres Herkel töötab viimased paar aastat Postimehe arvamustoimetuse ajakirjanikuna. Tema sõnul on riigi arengu seisukohast positiivne, et riigikogu liikmed vahetuvad. Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» rääkis ta enda praegusest tööst ja poliitikast lahkumisest.

Herkeli tööks Postimehes on arvamusartiklite kirjutamine ja tellimine. «Minu töö on üks huvitavamaid Eesti Vabariigis,» tunnistas ta.

Ajakirjandust seestpoolt vaadates mõistab ta selle toimimist nüüd paremini. Näiteks pealkirjastamine on ajakirjanduses väga oluline ning sellest sõltub suurel määral artikli loetavus. Kirjutava meedia pealkirjastamine on seetõttu erinev kui näiteks luulekogude puhul. «Ajakirjandust ei pealkirjastata nagu ilukirjandust,» ütles Herkel.

Karussellimeetod

Meenutades IRLi (praeguse Isamaa) sisetülisid, rääkis ta, et neil olid erinevaid arvamused demokraatia toimimisest. Toonased erakonnakaaslased kasutasid «karussellimeetodit», kus erakonna liige vahetas piirkonda, et valida erakonna juhatusse sobivad liikmed. «Juhtub ka paremates perekondades,» lausus Herkel toonaste erimeelsuste kohta.

Herkel on endine Vabaerakonna esimees. Seda erakorda enam ei ole. Vabaerakond liitus Elurikkuse erakonnaga ning neist sai Tulevikuerakond, mille toetus on olnud küsitluste järgi maksimaalselt paar protsenti. Vabaerakonna lõppemises ta kedagi ei süüdista. Ta avaldas, et erakonnal oli 2016. aastal lootus valitsusse saada, kuid üks teine erakond ja selle esimees olid selle vastu. Herkel räägib taskuhäälingus, kes see oli.

Samast saad teada ka seda, kuidas Herkel ajakirjandusse tööle sattus ja mis oli Vabaerakonna tõusu ja languse taga.

Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» vestleme inimestega, kes on teinud oma tööelus suure muutuse – nad on lahkunud harjumuspäraselt töölt ja hakanud tegutsema uues valdkonnas. Räägime nende endisest ja praegusest tööst ja karjääripöörde põhjustest. Saadet juhtis ajakirjanik Aimur-Jaan Keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles