Donald Trump maksis kahe aasta jooksul 1500 dollarit makse (1)

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Donald Trump
Donald Trump Foto: Jose Luis Villegas / AP / Scanpix

Eile õhtul avaldatud USA riigiameti aruanne tekitas ekspresident Donald Trumpi maksukäitumise kohta arutelu USA ja Briti meedias. Ilmneb, et 2016. ja 2017. aasta eest maksis Trump tulumaksu kokku 1500 dollarit (1415 eurot).

Aruande kohaselt deklareeris USA ekspresident Trump aastatel 2015–2017 ja 2020. aastal oma tulude deklaratioonis negatiivse tulu, kirjutab USA uudisteportaal CNBC. See tähendab, et ta ei saanud nendel aastatel sissetulekut.

Aruande kohaselt ei maksnud Trump ja tema abikaasa Melania 2020. aasta tuludeklaratsioonidel üleriigilist tulumaksu ja nõudsid 5,47 miljoni dollari suurust tagasimakset.

Briti rahvusringhääligu BBC andmetel on USAs on sisepoliitiline tava, mille kohaselt peavad ametisolevad presidendid oma tulusid igal aastal auditeerima. Seda on teinud Trumpi eelkäijad, kuid see pole seaduse järgi kohustuslik. Trump tegi seda ametiajal ühe korra.

2,4 miljardit dollarit tulu

Uudisteportaal CNBC sõnastas uudise pealkirjaga «Loe, palju Trump igal aastal makse maksis – või ei maksnud». Trumpi ärid teenisid talle nelja-aastase presidendiks oleku aja jooksul 2,4 miljardit dollarit tulu.

Trump on ärikontserni The Trump Organization omanik, kuhu kuulub ligi 500 ettevõtet. Firmad tegelevad muu hulgas kinnisvaraarenduse, turismi, kasiinode ja golfikuurortidega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles