Tallinn kutsub ilutulestikust loobuma ja raha loomadele annetama (2)

PM Majandus
Copy
Ilutulestik. Pilt on illustratiivne.
Ilutulestik. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Tartu Postimees / Scanpix

Tallinna loomaaed koos Eesti Loomakaitse Seltsi, Varjupaikade MTÜ ja ühendusega Loomus kutsuvad üles loobuma pühadeaegsest ilutulestikust, kuna see põhjustab loomadele iga-aastaselt suurt stressi.

«Tallinn on tänavu loobunud aastavahetuse ilutulestikust ning selle asemel pakume inimestele uhke valgusetenduse. Lisaks kokkuhoiule on see õige otsus veel seepärast, et igal aastal valmistab ilutulestik stressi nii koduloomadele, loomaaia asukatele kui ka linnalooduses elavatele liikidele,» ütles abilinnapea Vladimir Svet.

Svet kutsub kõiki üles loobuma ka eraviisilisest ilutulestikust ning soovitab selle asemel teha annetuse mõnele loomadega tegelevale organisatsioonile.

Pühadeperioodil põgenevad ilutulestiku tõttu igal aastal kümned lemmikud oma kodudest ning segaduses loomad võivad põhjustada õnnetuse ja saada viga. Selleks, et loomi kaitsta, võiksid inimesed ilutulestikust loobuda.

Ilutulestikule kulutamata jäetud raha saab annetada Tallinna loomaaiale, Eesti Loomakaitse Seltsile, ühendusele Loomus ja Varjupaikade MTÜ-le.

Ilutulestikuga käib kaasas lärm ja valgussähvatused, mis hirmutavad loomi ja seepärast tuleks oma õues elavad lemmikud aastavahetuseks tuppa tuua, lemmiku kaitseks kardinad ette tõmmata või olla nendega koos akendeta ruumis ja vajadusel looma rahustada. Aidata võib ka muusika mängima panemine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles