Luukas Kristjan Ilves sai Eesti Energia nõukogu liikmeks

BNS
Copy
Eesti Energia
Eesti Energia Foto: Konstantin Sednev / Scanpix

Rahandusminister Annely Akkermann ainuaktsionäri esindajana allkirjastas otsuse, millega kutsutakse Ahti Kuningas ja Taavi Tamkivi omal soovil riikliku energeetikakontserni Eesti Energia nõukogust tagasi.

Nende asemel valiti nõukogu liikmeteks Luukas Kristjan Ilves ja Allan Niidu. Nende volituste pikkus on kolm aastat, selgub otsusest.

Ilves on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi digiarengu asekantsler, Niidu aga Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledži põlevkivi kompetentsikeskuse abiprofessor ja rakendusliku keemia uurimisrühma juht.

Ilves omab strateegilise planeerimise ja IT-alast kompetentsi ning nii avaliku kui erasektori töökogemust. Luukas Kristjan Ilves on SA CR14 nõukogu liige, Riigi Infokommunikatsiooni SA nõukogu esimees ja SA Hans Rebase Euroopa Instituut nõukogu liige.

Luukas Kristjan Ilves on ekspresident Toomas-Hendrik Ilvese poeg.

Allan Niidu on orgaanilise keemia doktor ja Tallinna Tehnikaülikooli abiprofessor tenuuris. Lisaks on Niidu Virumaa kolledži põlevkivi kompetentsikeskuse teadusjuht ja rakendusliku keemia töörühma juht. Ta on juhtinud protsesside ja äri arendust erasektori äriühingutes Viru Keemia Grupp ja Cambrex ning omab põlevkivikeemia alast kompetentsi ja äriarenduse kogemust erasektorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles