Lukašenka on rahulolematu: Venemaa ületab tähtaegu

BNS
Copy
Valgevene juht Aleksandr Lukašenka (vasakul) kohutumisel Venemaa president Vladimir Putiniga.
Valgevene juht Aleksandr Lukašenka (vasakul) kohutumisel Venemaa president Vladimir Putiniga. Foto: Sputnik/Scanpix

Valgevene ja Venemaa ühtse gaasituru loomise tähtaeg on ületatud, kurtis reedel Valgevene režiimi juht Aljaksandr Lukašenka.

«Tuletan meelde, et ühtse gaasituru kujundamise liiduprogramm nägi ette konkreetsed meetmed ja tähtajad, mida minu hinnangul kahjuks ei rakendatud. Need lihtsalt nurjati. Kes ja kuidas selle eest vastutab, kas me parandame olukorda?» küsis Lukašenka.

Lukašenka arutas reedel valitsusega Valgevene-Vene koostööd enne esmaspäevast kohtumist Vladimir Putiniga Minskis. Lukašenka juhtis tähelepanu asjaolule, et liiduprogrammi elluviimisel tõuseb esiplaanile energiaressursside hind, millest sõltub Valgevene majanduse konkurentsivõime.

Novembris ütles Valgevene energeetikaminister Viktar Karankevitš, et Valgevene ja Venemaa jätkavad läbirääkimisi 2023. aasta gaasitarnete hinnatingimuste üle. «Praegu käib töö 2023. aasta gaasitarnete hinnatingimuste määramisega ja tulevikuks turu toimimise põhimõtete ettevalmistamisega. Luuakse tingimused liitriigi ühtse gaasituru kujunemiseks,» ütles minister.

«Valgevene seisukoht läbirääkimistel on üldteada: erandite ja piiranguteta võrdsete tingimuste tagamine mõlema riigi äriüksustele, avatud ja läbipaistev lähenemine hinnakujundusele,» ütles Karankevitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles