USA kehtestas finantssanktsioonid Venemaa ühe rikkaima mehe vastu

Copy
Vladimir Potanin.
Vladimir Potanin. Foto: Maxim Shemetov

USA kehtestab finantssanktsioonid Vladimir Potaninile, ühele Venemaa rikkaimatest meestest, teatasid rahandus- ja välisministeerium neljapäeval järjekordsetest meetmetest piiramaks Moskva võimet rahastada sõda Ukraina vastu. Potaninile ja tema võrgustikule on sanktsioonid määranud ka Suurbritannia ja Kanada.

 

«Välisministeerium kehtestab sanktsioonid Vladimir Potaninile, ühele Venemaa rikkaimale oligarhile ning president Putini lähikondlasele, samuti kolmele tema perekonnaliikmele ja tema ettevõttele Interros,» ütles USA välisminister Antony Blinken.

Rosbanki ja teiste Vene finantssektoriga seotud asutuste musta nimekirja kandmine on osa USA valitsuse püüetest piirata Venemaa võimet rahastada oma ülekohtust sõda Ukraina vastu, ütles rahandusministeerium.

USA rahandusministeerium kehtestab sanktsioonid 18 Vene finantssektoriga seotud juriidilisele isikule, välisministeerium võtab sihikule Potanini, tema võrgustiku ja veel 40 Vene valitsusega seotud inimest.

«Täiendavate sanktsioonidega suurtele Vene pankadele süvendame Venemaa isolatsiooni ülemaailmsetest turgudest,» ütles rahandusministri abi terrorismi ja finantsluure alal Brian Nelson.

Rosbank on Venemaal baseeruv kommertspank, mille Potanin omandas sel aastal. Seda peetakse oluliseks võimude krediidiasutuseks, öeldakse rahandusministeeriumi avalduses.

Ametnikud kehtestasid meetmed ka 29 Venemaa omavalitsuse juhile ning kahele nende perekonnaliikmele, samuti ühe perekonnaliikme ühendusele.

«Need kubernerid juhivad ja jõustavad kodanike võtmist relvajõududesse vastavalt Venemaa hiljutisele mobilisatsioonikorraldusele,» ütles Blinken.

Potanin oli varem Vene Föderatsiooni asepeaminister ning USA välisministeeriumi andmetel on tal otsesidemed president Vladimir Putiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles