Keilasse tuleb uhke kogukonna- ja meelelahutuskeskus

PM Majandus
Copy
Foto: Harju KEK

Harju KEK ehitab Keilasse 30 miljonit eurot maksva kogukonna- ja meelelahutuskeskuse.

Kinnisvaraarendaja Harju KEK hakkab sel kevadel ehitama Keilasse suuremahulist kogukonna-, meelelahutus- ja kaubanduskeskust, kuhu on muu hulgas planeeritud kino, spordikeskus, mitmed söögikohad, toidumarket ja riietepoed. Sellest soovitakse kujundada Harjumaa lääneosa elanike vaba aja veetmise sõlmpunkt.

Keskus ehitatakse Paldiski maanteele, kunagise legendaarse Harju KEKi peamaja asemele, tervisekeskuse ja Keila kooli kõrvale. 

Harju KEKi tegevjuhi Janek Lehtmetsa sõnul on Keila kogukonnakeskuse rajamise ootusest ja vajadusest räägitud juba aastaid, sest hubasest aedlinnast Keilast on saanud kogu Harjumaa lääneosa tõmbekeskus, mille elanikkond üha suureneb ja tööturg areneb.

«Keila ja kogu Lääne-Harjumaa vald on väga suure arenguperspektiiviga piirkond –võib julgelt öelda, et suurima potentsiaaliga Eestis nii elanike kui ka ettevõtjate jaoks,» sõnas Lehtmets.

Planeeritav kogukonnakeskus on esimene maamärk Keila tulevase ärilinnaku suurest arendusprojektist, mis muudab Harju KEKi suletud tootmisala linna uueks tõmbekeskuseks.

Janek Lehtmets

Tulevase keskuse vahetus läheduses, Keila tööstuspargis töötab juba täna üle 2000 inimese, kõrvalolevas Eesti ühes suurimas koolis õpib üle 1600 lapse ja linna elanikuks on end registreerinud üle 10 000 inimese. Lisaks elab 15-minutilise autosõidu raadiuses üle 100 000 inimese. Harju KEK prognoosib, et uue keskuse mõjusfääris elab ja töötab Pärnu linna jagu elanikke – umbes 50 000 inimest.

Lehtmetsa sõnul tahavad nad rajatava keskusega tuua Keilasse uusi väärtusi ja elamusi, mis rikastavad kogukonda ning loovad uusi elustandardeid. Multifunktsionaalne keskus katab Keilas seni puuduvate teenuste ja meelelahutuse osa.

Ligi 13 000 ruutmeetrit ehk umbes kahe jalgpalliväljaku suurune hoone on planeeritud nii, et see ei oleks üks järjekordne tavaline kaubanduskeskus. Selle kontseptsiooni puhul on Harju KEK väga oluliselt toetunud 2019. aastal Keila linnavalitsuses tehtud küsitlusele, milles elanikud tõid ise välja, et linnas on puudu vaba aja veetmise võimalused siseruumides – spordiklubi, kino või muu meelelahutus.

Valdavalt kahekorruselise keskuse suurimaks rentnikuks saab toidupood 2000 ruutmeetril. Teist samapalju ruumi on kokku planeeritud spordiklubile ja mängutubadega lastepargile. Lisaks tulevad sinna kahe saaliga kino, kohvikud ja söögikohad, osaliselt koos väliterrassidega. Samuti jagub seal ruumi avalikele ja meditsiiniteenustele, lemmikloomadega seotud tegevuste ning huviringide jaoks. Rääkimata rõiva-, jalanõude-, spordi-, tehnika- ja muude tarbekaupade kauplustest.

Keskuse kõrgem, kuuekorruseline osa, on mõeldud majutus- ja büroopindade jaoks, et leevendada üht järjekordset kohaliku kogukonna ammust ootust. Keskuse ette on kavandatud väljak, kus saab korraldada kogunemisi, turge, meelelahutusüritusi ja spordivõistlusi. Lisaks tuleb keskusele parkla rohkem kui 200 auto jaoks.

Lähinädalatel esitatakse linnavalitsusele ehitusloa taotlus ning kevadel soovitakse töödega alustada. Keskuse avamine on kavandatud 2025. aasta algusesse.

«Planeeritav kogukonnakeskus on esimene maamärk Keila tulevase ärilinnaku suurest arendusprojektist, mis muudab Harju KEKi suletud tootmisala linna uueks tõmbekeskuseks. Sinna on kavandatud piirkonda sobivad ärid, bürood, väiketootmishooned ning keskväljak koos puhkealade ja rohke haljastusega,» ütles Lehtmets.

Äripiirkonna detailplaneering hõlmab üheksat hektarit. Ettevõtte juhi sõnul on nende eesmärk luua sinna rohealadega parklinnak, mis kutsub inimesi aega veetma nii Keilast kui kaugemalt. Kogu ärilinnaku väljaehitamisse plaanitakse investeerida ligi 100 miljonit eurot.

Harju KEK on äri- ja tööstuskinnisvara arendaja, kelle omaduses on ligi 100 hektarit äri- ja tootmismaad ning kokku üle 100 000 ruutmeetri väljaüüritud pinda. Tema suurimad äri- ja tööstuspargid on Keila Tööstuspark, A11 Äripark Tallinna ringtee ääres, Valdmäe Tööstuspark Tänassilmas ja hotelliarendus Harju tänaval Tallinna vanalinnas. Harju KEK omab üle 31-protsendilist osalust börsiettevõttes Harju Elekter ja üle 27 protsendi ettevõttes EKE AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles