Circle K tõmbas alla ka konkurentide kütusehinna (5)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Circle K tankla. Pilt on illustratiivne.
Circle K tankla. Pilt on illustratiivne. Foto: Taavi Sepp

Circle K tänane sooduskampaania, kus lisaks kliendisoodustusele saab kõiki kütuseid veel 15 senti tavahinnast soodsamalt, tõmbas alla ka konkurentide hinna.  

Nii oli nii Neste, Olerexi kui ka Alexela postihinnad tulid samamoodi 15 senti alla ja nii bensiin 95 kui ka diisel maksid tanklates 1,549 ja bensiin 98 1,599 eurot.

Kuna soodushinnale lisandus ka kliendisoodustus, tuli kliendile Alexelas bensiini 98 hind 1,51 eurot.

Sarnaselt Circle K-le plaanitakse soodushindu hoida täna kell 17ni.

Circle K mootorikütuste müügidirektori Raimo Vahtriku sõnul on tegemist enneolematu pakkumisega, sest nii laiaulatuslikku kampaaniat, mis hõlmab kõikide Euroopa riikide Circle K teenindusjaamasid, ei ole varem tehtud.

«Pakkumine kehtib samal ajal Circle K jaamades terves Euroopas, kokku on kaasatud üle 2000 teenindusjaama,» ütles Vahtrik.

Vahtrik lisab, et kuna soodushind on kellaajalise piiranguga, võib suuremates tanklates tekkida järjekordi ning palub inimestel varuda kannatlikkust.

Alexela juhatuse liikme Tarmo Kärsna sõnul on tegemist klassikalise kaubanduskampaaniaga uue kliendi leidmiseks ja tähelepanu püüdmiseks.

«Kui kampaania tingimusi lugeda, siis paistab silma, et nad tahavad saada uusi kliente, sest kui tuled täna kliendiks, saad veel portsu soodustusi,» rääkis Kärsna.

Hommikul ei olnud Alexelas veel otsust, kas ja kuidas konkurendi kampaaniale reageerida, kuid see otsus võib päeva jooksul sündida.

«Ausalt, veel ei ole otsust. See on ainult kolme tunni kampaania ja kas peab järele jooksma?» kõhkles Kärsna. «Samas, kuna hinnad on kõrged ja inimesed on tundlikud, siis nagu peaks.»

Ligi 20-sendise soodustuse pakkumine viitab sellele, et kütusehindades on palju õhku. Kärsna kinnitusel see aga nii ei ole. 

«Kui kampaania teksti lugeda, siis tegu on brändi turunduskampaaniaga ja turunduskuluga, millega kaetakse kütuselt teenimata tulu,» selgitas Kärsna.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles