Powelli sõnul on inflatsiooni aeglustumise kohta vaja rohkem tõendeid

Copy
USA keskpanga juht Jerome Powell.
USA keskpanga juht Jerome Powell. Foto: Jacquelyn Martin

Kiire inflatsioon on viimastel kuudel aeglustunud, kuid vaja on rohkem tõendeid, et hinnatõusud pikas perspektiivis langevad, ütles kolmapäeval USA keskpanga juht Jerome Powell.

 

«On vaja oluliselt rohkem tõendeid ja kindlustunnet, et inflatsioon on püsivalt langemas,» ütles Powell ajakirjanikele vahetult pärast seda, kui Föderaalreservi poliitikat kujundav komitee avalikustas väiksema intressimäära tõstmise, millega pidurdatakse veidi agressiivset inflatsioonivastase võitluse kampaaniat.

Föderaalreserv kohandas kolmapäeval kõikehõlmavat kampaaniat inflatsiooni jahutamiseks ja tõstis laenuintressi poole protsendipunkti võrra.

Kasv viib määra 4,25–4,50 protsendini, mis on kõrgeim alates 2007. aastast, kuid ametnikud andsid märku, et võitlus maailma suurima majanduse jahutamiseks ei ole veel lõppenud ja alandasid järgmise aasta sisemajanduse koguprodukti prognoosi.

Powell märkis ühtlasi, et jääb ebaselgeks, kas USA majandus läheb langusesse.

«Ma arvan, et keegi ei tea, kas meil tuleb majanduslangus või mitte ja kui see tuleb, siis kas see sügav või mitte. See ei ole teada,» ütles Powell.

Powell kinnitas siiski, et tasapisi madalamaks muutuvad inflatsiooninäidud võivad siiski võimaldada maailma suurima majanduse pehme maandumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles