Ifo: Saksamaa järgmise aasta majanduslangus tuleb oodatust väiksem

Copy
Saksa lipp.
Saksa lipp. Foto: ULMER via www.imago-images.de

Saksamaa majanduslangus tuleb varem prognoositust väiksem, ütles Ifo kolmapäeval, pakkudes esimese majandusinstituudina Euroopa suurimale majandusele pisut helgemaid väljavaateid.

Majanduskasv kahaneb 2023. aastal eeldatavasti 0,1 protsendi, mitte 0,3 protsendi võrra, nagu varem ennustatud.

Venemaa sõda Ukrainas on energiahinnad üles viinud ning see on toonud kaasa rekordilise inflatsiooni, mis avaldab mõju nii Saksa tarbijatele kui ekspordist sõltuvale tööstusele.

Prognooside põhjal aeglustub inflatsioon 2022. aasta 7,8 protsentilt 6,4-le, sest mõjuma hakkavad valitsuse meetmed energiahindade alandamiseks.

Nõudlus tootmissektori kaupade järele on hea ja tellimusi nii palju, et tootmine on viimase ajani kergelt kasvanud, ütles Ifo.

Juba selle aasta kolmandas kvartalis läks Saksa majandusel inflatsioonile ja energiakriisile vaatamata oodatust paremini, juulist septembrini oli kasv teise kvartaliga võrreldes 0,4 protsenti.

Järgmised kaks kvartalit näitavad ilmselt kahanemist, aga pärast seda hakkab olukord taas paranema, ütles Ifo prognooside juht Timo Wollermershäuser ja ennustas 2024. aastaks 1,6-protsendist kasvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles