Skinest on müünud ligi 7000 varem ka Venemaal sõitnud tsisternvagunit

BNS
Copy
Raudteekontserni Skinest Rail omanik Oleg Ossinovski.
Raudteekontserni Skinest Rail omanik Oleg Ossinovski. Foto: Liis Treimann

Raudteekontserni Skinest Rail ettevõtted on selle aasta jooksul ära müünud neile kuulunud 6857 vedelkütuste vedamiseks mõeldud vagunit, millega ettevõtte kliendid vedasid varasemalt naftasaadusi muu hulgas ka Vene Föderatsiooni territooriumil.

«Kokku on meie vagunipargis täna alles tuhatkond tsisternvagunit, mille rentimisega tegeleme vaid Balti riikides, Ukrainas ja Kasahstanis. Venemaal ükski meie tsisternvagun enam ei sõida,» kinnitas Skinest Raili omanikfirma Skinest Grupp juhatuse liige Sergei Jakovlev pressiteates.

«See oli meie strateegiline otsus loobuda muutunud oludes ühest oma pikaajalisest tegevusturust Venemaast,» lisas Jakovlev, toonitades ühtlasi, et otsuseni jõudmisel mingit välist sanktsioonidest tulenevat survet ei olnud. «Tegime otsuse väljuda, kuna pidasime seda õigeks. Ei varem kehtinud ega ka praegused Euroopa Liidu sanktsioonid ei laiene vagunite, seal hulgas tsisternvagunite rentimisele.»

Valdusettevõte Skinest Rail tegeleb juba enam kui 30 aastat raudteeveeremi rentimise, tootmise ja remondiga, samuti raudtee-ehituse ja raudteesektorile varuosade tootmisega.

Skinest Grupi peakontor asub Tallinnas, kontsern annab tööd enam kui 1000 inimesele. Kontserni kuulub üle 60 ettevõtte, mis on tegevad 17 erinevas Euroopa ja Aasia riigis. Skinest Grupp on lisaks raudteesektorile aktiivselt tegev ka taastuvenergia ja kinnisvara valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles