Goldman Sachs: kuld on parem portfelli mitmekesistaja kui bitcoin (1)

PM Majandus
Copy
Goldman Sachs prognoosib, et kuld ületab pikemas perspektiivis bitcoini.
Goldman Sachs prognoosib, et kuld ületab pikemas perspektiivis bitcoini. Foto: Alexander Limbach via www.imago-images.de

Goldman Sachs prognoosib, et kuld oma tegelike nõudluse ajenditega edestab pikemas perspektiivis väga volatiilset bitcoin'i, kirjutas pank oma analüüsis, vahendab Reuters.

 

Goldmani sõnul mõjutavad kulda vähem karmimad finantstingimused, mis tähendab, et see on kasulik portfelli mitmekesistamise vahend, eriti arvestades, et kuld on välja töötanud mittespekulatiivsed kasutusviisid, samas kui bitcoin alles otsib seda.

Goldmani analüüs tõi välja, et kui kauplejad kasutavad kulda inflatsiooni ja dollari devalveerumise kaitseks, siis bitcoin sarnaneb riskilt kõrge kasvuga tehnoloogiaettevõtete aktsiatega.

Bitcoin'i (mida pank nimetas probleemi otsivaks lahenduseks) väärtuspakkumine tuleneb selle tulevaste reaalsete kasutusjuhtumite ulatusest, mis muudab selle volatiilsemaks ja spekulatiivsemaks varaks kui väärismetallid.

«Bitcoin'i volatiilsust languse suunas suurendasid ka süsteemsed mured, kuna mitu suurt osalejat esitas pankrotiavalduse,» märkis pank, viidates FTXi börsi ja riskifondi 3AC kokkuvarisemisele.

«Kitsam likviidsus peaks olema väiksem takistus kullale, mis on rohkem avatud tegelikele nõudluse mõjuritele, nagu Aasia tarbijate ostud, keskpankade rahanõudlus, turvalised investeeringud ja tööstuslikud rakendused,» ütles ta.

«Lisaks võib kuld saada kasu struktuurselt suuremast makrovolatiilsusest ja vajadusest hajutada aktsiapositsiooni.»

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles