Aktsiad rallivad ja dollar langeb, kuna USA inflatsioon on jahtumas

Copy
Wall Streeti pull.
Wall Streeti pull. Foto: Li Rui

Aktsiad tõusid, samal ajal kui dollar langes teisipäeval, kuna USA inflatsioon aeglustus oodatust kiiremini, mis võimaldab Föderaalreservil vähendada intressimäärade tõstmise tempot.

Tarbijahinnad tõusid aastaga 7,1 protsenti, võrreldes 7,7-protsendise kallinemisega oktoobris, teatas tööministeerium. Võrreldes oktoobriga kasvasid hinnad 0,1 protsenti, mis on vähem kui prognoositi ja vähem kui oktoobris mõõdetud 0,4 protsenti, selgus andmeist.

«Esmapilgul on raporti peamine järeldus, et üldine inflatsioon on jahtumas ja et Fed peaks suutma leevendada intressimäärade tõstmise tempot ja võib-olla kehtestada oma lõppmäärale madalama ülempiiri,» ütles Briefing.comi turuanalüütik Patrick O'Hare.

Keskpank peaks kolmapäeval tõstma intressimäärasid 50 baaspunkti võrra, mis on madalam võrreldes nelja eelneva 75-punktilise tõstmisega.

Madalam inflatsioon ja intressimäärad on ettevõtete jaoks positiivsed ning aktsiahinnad Euroopas tõusid pärast USA inflatsiooniandmete avaldamist: London tõusis pärastlõunal 1,0 protsenti, Pariis 2,1 protsenti ja Frankfurt 2,2 protsenti.

Wall Streeti peamised indeksid rallisid börsi avanedes - Dow tõusis 2,1 protsenti. S&P 500 tõusis 2,6 protsenti ja tehnoloogiamahukas Nasdaq 3,6 protsenti.

«Kokkuvõttes on jõuluvana toonud piisavalt kena paki Fedile, kes võib nüüd rahulikumalt jõule tähistada, teades, et inflatsioon liigub soovitud suunas, mille taga on palju taganttuult,» ütles Avatrade'i juhtiv turuanalüütik Naeem Aslam.

Väljavaade, et Fed aeglustab intressimäärade tõstmist, ei olnud siiski positiivne USA dollarile, mis kaotas oma peamiste konkurentvaluutade suhtes üle protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles