Zelenskõi: Ukraina vajab lisagaasi ja relvi

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Ukraine Presidency

Ukraina vajab talve üleelamiseks «umbes kaks miljardit kuupmeetrit» lisagaasi, ütles president Volodõmõr Zelenskõi esmaspäeval juhtivate tööstusriikide ühenduse G7 riikide kohtumisel video vahendusel.

 

Samuti kutsus Zelenskõi üles saatma Ukrainasse rohkem relvi, mille seas kaasaegseid tanke ning suurtükke ja rohkem kaugmaarakette.

«Kahjuks on Venemaal endiselt eelis suurtükiväe ja rakettide vallas. See on fakt. Need okupatsiooniarmee võimekused õhutavad Kremli kõrkust,» jätkas Zelenskõi. «Terror meie elektrijaamade vastu sundis meid oodatust rohkem gaasi tarbima. Seetõttu vajame just sel talvel täiendavat tuge,» rõhutas president.

Zelenskõi tegi ka ettepaneku korraldada spetsiaalne tippkohtumine, mida nimetas ülemaailmseks Ukraina rahuvalemi tippkohtumiseks. «Et teha selgeks, kuidas ja millal saame rakendada Ukraina rahuvalemi punkte, mis tagaks meie riigi julgeoleku ja territoriaalse terviklikkuse,» sõnas president.

Samuti ärgitas Zelenskõi Venemaad astuma konkreetset ja sisukat sammu diplomaatilise lahenduse poole ja okupante jõuludeks Ukraina territooriumilt lahkuma. «See, kes tõi meile sõja, peab selle ka ära viima,» lisas Ukraina riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles