Läti politsei korraldas haarangu kohaliku panga peakorteris

BNS
Copy
Läti politsei Baltic International Banki hoone ees Riias pärast Finants- ja Kapitalituru Komisjoni (FCMC) nõukogu otsust peatada panga finantsteenuste osutamine..
Läti politsei Baltic International Banki hoone ees Riias pärast Finants- ja Kapitalituru Komisjoni (FCMC) nõukogu otsust peatada panga finantsteenuste osutamine.. Foto: Zane Bitere

Läti politsei korraldas esmaspäeval haarangu Riias asuva Baltic International Banki (BiB) peakorteris, murdes sisse panga välisuksest, vahendas uudisteagentuur LETA. Kinnitamata andmetel otsis politsei läbi ka panga juhtide elukohti.

 

Finants- ja Kapitalituru Komisjon (FCMC) otsustas esmaspäeval peatada finantsteenuste andmise BIBis.

Finantsinspektsiooni hinnangul on pank läbi kukkunud või läbi kukkumas ning et edasisi samme panga tegevuse stabiliseerimiseks ei astuta.

Võimude otsusega peab pank lõpetama täies ulatuses teenuste osutamise 12. detsembrist 2022. Baltic International Banki pangakaardid selle sammu tõttu enam ei tööta, internetipangandus ja maksed on peatatud.

Läti politsei korraldamas haarangut Baltic International Banki Riias asuvas peakorteris.
Läti politsei korraldamas haarangut Baltic International Banki Riias asuvas peakorteris. Foto: Zane Bitere

Finantsinspektsiooni teatel pole BIB suutnud viia ellu oma äristrateegiat ning see pole jätkusuutlik. Samuti on pangal tõsised juhtimisalased puudujäägid, sealjuures rahapesu ja terrorismi ennetamise valdkonnas.

Pangal pole õnnestunud taastada kasumlikkust, sel puudub adekvaatne järelevalvesüsteem ning stabiilne tulevikuvisioon, ütlevad Läti võimud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles