Elektrilevi: võtame konkurentsiameti menetlust täie tõsidusega

BNS
Copy
12.12.2022 Torm Birgit Saaremaal.
12.12.2022 Torm Birgit Saaremaal. Foto: Sander Ilvest

Elektrilevi valdkonnajuhi Rudolf Penu sõnul võtab ettevõte konkurentsiameti poolt Saaremaa elektrikatkestuste tõttu algatatud uurimist täie tõsidusega ning teeb igakülgset koostööd, et tulevikus selliseid olukordi paremini lahendada.

Konkurentsiamet teatas esmaspäeval, et algatas Elektrilevi suhtes järelevalvemenetluse seoses ulatusliku elektrikatkestusega Saaremaal.

«Vastab tõele, et konkurentsiamet on järelevalvemenetluse algatanud ja meiega sel teemal ka ühendust võtnud. Tegemist on sarnaste erakordsete ja ulatuslike katkestuste korral tavapärase tegevusega, mille peamiseks eesmärgiks on leida lahendusi edaspidi sarnaste sündmuste paremaks ennetamiseks ja ärahoidmiseks,» kinnitas Penu BNS-ile.

Ameti regulatsiooniteenistuse juhataja Külli Haabi sõnul on menetluse eesmärgiks selgitada välja ulatusliku katkestuste tekkepõhjused. «Uurimine peab selgitama, kas Elektrilevi on kohaselt täitnud oma elektrituruseadusest tulenevaid kohustusi, sealhulgas kontrollime, kas Elektrilevi liinide hoolduskohustus oli täidetud,» ütles Haab pressiteates.

Penu sõnul teeb Elektrilevi koostööpartnerite abiga kõik endast oleneva katkestuste võimalikult kiireks likvideerimiseks ja kõigi ühenduste taastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles