Konkurentsiamet hakkab Saaremaa elektrikatkestuse tagamaid uurima (3)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Saaremaa elektrikatkestused on ulatuslikumad kui mujal Eestis.
Saaremaa elektrikatkestused on ulatuslikumad kui mujal Eestis. Foto: Sander Ilvest

Konkurentsiamet algatas esmaspäeval järelevalvemenetluse Elektrilevi suhtes seoses ulatusliku elektrikatkestusega Saaremaal.

Regulatsiooniteenistuse juhataja Külli Haabi sõnul on menetluse eesmärgiks selgitada välja ulatusliku katkestuse tekkepõhjused. «Uurimine peab selgitama, kas Elektrilevi on kohaselt täitnud oma elektrituruseadusest tulenevaid kohustusi, sealhulgas kontrollime, kas Elektrilevi liinide hoolduskohustus oli täidetud,» ütles Haab.

Konkurentsiamet teostab järelevalvet võrguühenduste kvaliteedinõuete täitmise üle vastavalt elektrituruseadusele ning majandus- ja kommunikatsiooniministri 06.04.2005 määrusele nr 42 «Võrguteenuste kvaliteedinõuded ja võrgutasude vähendamise tingimused kvaliteedinõuete rikkumise korral».

Konkurentsiamet teostab riiklikku järelevalvet konkurentsi-, elektri, maagaasi, kaugkütte, posti, ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni ning raudtee, lennunduse ja sadama valdkondades.

Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk sõnas täna, et Saaremaa valla kriisistaap ootab Elektrilevilt senisest aktiivsemat tegevust kriisi lahendamisel, kuna olukord on tõsine ja paljud saarlased on olnud elektrita juba mitu päeva.

«Oleme Saaremaa valla poolt olnud Elektrilevile nii palju abiks kui võimalik. Seda eeskätt kohalike kontaktide pakkumisel, nt oleme viinud Elektrilevi ja tema alltöövõtjad kokku erinevate pooltega, nt Kaitseliidu, PPA ja vabatahtlike päästjatega, kes on aidanud vajalike masinatega ja vajadusel inimressursiga.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles