Elering loob suurematele tarbijatele uue abinõu

BNS
Copy
Eleringi juht Taavi Veskimägi
Eleringi juht Taavi Veskimägi Foto: Konstantin Sednev / Scanpix

Elering käivitab elektritarbimise vabatahtliku vähendamise vahendi, millega saavad liituda üle 10-kilovatise paindliku tarbimisvõimsusega elektritarbijad.

Vabatahtlikus tarbimise vähendamise meetmes osalemisega ei kaasne rahalist hüvitist. Rahaline mõju kujuneb sellest, et selles osalev tarbija jätab osa elektrit tarbimata, teatas Elering.

Elektritarbimise vabatahtlikku vähendamist rakendab Elering alles siis, kui kõik turupõhised võimalused – tootmise suurendamine, tarbimise paindlikkus ja süsteemihaldurite reservid – on ammendunud ja tootmine ei kata vaatamata sellele elektritarbimist.

Vabatahtliku tarbimise vähendamise süsteemiga liitumiseks tuleb anda nõusolek ja täita Eleringi kodulehel osalemissvorm. Elering palub registreerida selline tarbimise vähendamine, mida on võimalik tegelikult aktiveerida ning mis ei osale tarbimise vähendamise vormis juba elektriturul.

Meetmega liitunutele saadetakse mobiiltelefoni lühisõnumiga eelteavitus, kui on näha, et elektrisüsteemis on tekkimas keeruline olukord. Kui elektripuuduse oht kerkib suureks, palub Elering meetmega liitunutel tarbimist mõnetunnise etteteatamisega vähendada. Elering jälgib elektrisüsteemi toimimist ning saadab SMS-teavituse, kui abivahendi kasutamise võib lõpetada.

Kuna tegu on vabatahtliku algatusega, siis ei too Eleringi palvele reageerimata jätmine kaasa sanktsioone. Meede kestab sellel talvel ehk kuni 2023. aasta aprillini.

Lisainfo Eleringi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles