Bolti tõukeratastega sõideti tänavu mullusest kõvasti rohkem (1)

BNS
Copy
Bolti tõuks lumes.
Bolti tõuks lumes. Foto: Marko Saarm

Eestis sõideti sel hooajal Bolti elektriliste tõuke- ja jalgratastega ligi kaks korda enam kui möödunud aastal, samas kui tõukerataste kasutajate hulk suurenes kolmandiku võrra.

Sealjuures läbiti kergliikuritega ligi 8 miljonit kilomeetrit, mis on võrdne 400 keskmise isikliku auto aastase kilometraažiga, teatas Bolt.

Bolti tõukerataste spetsialist Aleksandr Lilišentsev märkis, et sel hooajal toodi tänavatele ka elektrilised jalgrattad ja üldiselt on kergliikurite laenutus olnud edukas. "Näeme, et inimesed on tõukeratta kui liikumisvahendi üha enam omaks võtnud ning näevad, et lühikeste vahemaade läbimiseks on tõuke- või jalgratas mugavam kui auto," ütles Lilišentsev.

Tema sõnul on hetkel arendamises ja testimises joobeseisundis sõitmise ennetamise, pidurdamisel libisemise tuvastamise ja tandemsõidu ennetamise funktsioonid. «Katsetame tandemsõidu ennetamise funktsiooni alates suvest ning oleme juba näinud muutusi sõitjate käitumises. Võrreldes augustikuuga tuvastas meie tehisintellektil põhinev hoiatussüsteem novembris 30 protsenti vähem kahekesi tõukerattaga sõitmisi, mis omakorda näitab sõitjate liiklusohutumat käitumist,» lisas Lilišentsev.

Bolti tõukerattaid saab laenutada üheteistkümnes Eesti linnas: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus, Kohtla-Järvel, Narvas, Jõhvis, Rakveres, Viljandis, Võrus ja Kuressaares.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles