EL soovib karmistada Iraani vastu suunatud sanktsioone

PM Majandus
Copy
Euroopa Liidu lipud lehvimas Brüsselis asuva Euroopa Komisjoni peakorteri ees.
Euroopa Liidu lipud lehvimas Brüsselis asuva Euroopa Komisjoni peakorteri ees. Foto: Yves Herman

Euroopa Liit reageerib olukorrale Iraanis ja soovib kehtestada uusi sanktsioone. See ei puuduta ainult inimõiguste rikkumisi riigis toimuvate meeleavalduste ajal.

Euroopa Liit soovib veelgi karmistada Iraani vastu suunatud sanktsioone. Brüsseli diplomaatide sõnul lisatakse ELi sanktsioonide loeteludesse veel peaaegu kolmkümmend vastutavat isikut ja institutsiooni. Sanktsioonid on seotud ühelt poolt inimõiguste rikkumisega ja teiselt poolt Iraani droonide tarnimisega Venemaale, vahendab AFP.

27 liikmesriigi välisministrid tahavad esmaspäeval Brüsselis otsustada Teherani vastu suunatud uute karistusmeetmete üle. Seoses meeleavaldajate vastu suunatud vägivallaga Iraanis lisatakse täiendavalt 20 isikut ja üks organisatsioon varade külmutamise ja viisakeelu musta nimekirja.

Lisaks sellele on ELi suursaadikud koostanud veel ühe sanktsioonipaketi Venemaa jaoks mõeldud Iraani droonide tõttu, mida kasutatakse Ukraina sõjas. Sellega seoses lisatakse sanktsioonide loetellu veel kaheksa vastutavat isikut ja asutust.

Uued sanktsioonid tulevad seoses Mahsa Amini meeleavaldustega, kuna Teheran vallandas rahvusvahelise hukkamõistu, viies läbi oma esimese teadaoleva hukkamise seoses protestidega.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles