KARJÄÄRIPÖÖRE ⟩ Ants Rootslane: minu poole pöördunud inimesed pole sageli psühholoogidelt abi saanud

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Cottonbro Studio / Pexels

Hüpnotisöör Ants Rootslane töötas varem müügimehena. Esialgu tegeles ta hüpnoteraapiaga põhitöö kõrvalt, kuid otsustas peagi palgatöölt lahkuda ja ise endale tööandjaks hakata. Ettevõtjana on tal tööpakkumisi rohkem, kui ta teha suudaks. Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» rääkis ta ametivahetuse põhjustest.

Rootslane on õppinud hüpnoosi koolitusel USAs ja Eestis. Ta ei hooli tema kohta käivast kriitikast, et tal pole psühholoogiaalast haridust. Ta soovitab kriitikutel mitte esiatada moraalseid nõudmisi, mida nad ise täita ei suuda.

Tema sõnul on kriitikud sageli kahepalgelised. «Sa võid mind kividega loopida, aga vaata, mis su enda kapsaaias toimub,» ütles Rootslane. 

Ta selgitas, et paljud tema poole pöördnud inimesed pole psühholoogidelt abi saanud. Tema sõnul ei saanud psühholoogid ka teda aastaid tagasi aidata, kui ta tundis end läbipõlenuna.

«Kogeme hüpnoosi mitu korda päevas.»

Hüpnoosi alla viib Rootslase sõnul inimene end ise ja terapeut ainult aitab tal seda teda. Hüpnoosi võib inimene sattuda ka iseseisvalt. «Kogeme hüpnoosi mitu korda päevas,» ütles Rootslane.

Rootslane tegeleb põhiliselt hüpnoosi- ja konstellatsioonimeetodiga. See on meetod, mis võimaldab tuvastada alateadlikke mõttemustreid, selle eesmärk on emotsioone juhtida, et parandada elukvaliteeti.

Rootslase esimene töökoht oli 16-aastasena telefonimüüja ametikoht. Hiljem jõudis ta müügimeeskonna juhiks. Ta tõdes, et ligi seitse aastat tagasi, kui müügivaldkonnas töötas, oli töö tänasest erinev ja seetõttu suhtusid ka inimesed sellesse positiivsemalt. Talle ei meeldi agressiivne müügistiil ja kaubanduskeskustes müügipakkumiste tegemine.

Töö müügivaldkonnas tuli talle kasuks ja ta soovitab ka teistel ettevõtlikel noortel müügitööd proovida, et inimesi paremini mõista. Enda endisest ja praegusest tööst lähemalt rääkis Rootslane taskuhäälingu saates.

Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» vestleme inimestega, kes on teinud oma tööelus suure muutuse – nad on lahkunud harjumuspäraselt töölt ja hakanud tegutsema uues valdkonnas. Räägime nende endisest ja praegusest tööst ja karjääripöörde põhjustest. Saadet juhtis ajakirjanik Aimur-Jaan Keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles