Elektritarbimise juhtimisega tegelev Fusebox kaasas 2,5 miljonit

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Fuseboxi tegevjuht ja asutaja Tarvo Õng.
Fuseboxi tegevjuht ja asutaja Tarvo Õng. Foto: Fusebox

Eesti tehnoloogiaettevõte Fusebox kaasas investeeringuna 2,5 miljonit eurot, et laieneda oma elektritarbimise juhtimise tarkvaraga uutele turgudele.

Investeeringud tulid Hollandi energiahiiult Eneco ning Poola pangalt PKO, teatas Fusebox.

Fuseboxi tegevjuhi ja asutaja Tarvo Õngi teatel plaanib ettevõte saadud raha kasutada meeskonna kasvatamiseks ning enda tarkvara kui teenus lahenduse (SaaS) Lääne-Euroopa turule viimiseks.

Hollandi energiahiiu Eneco hinnangul võiks Fuseboxi teenus Euroopas laia kasutust leida. «Meile avaldavad muljet selle ettevõtte senised saavutused ja oleme põnevil, et saame aidata neil siseneda Eneco põhiturgudele. Nõudlusele reageerimine on oluline vahend, et vältida võrgu ülekoormust ja võimaldada taastuvenergia tootmist. Fusebox aitab seega meil saavutada eesmärke, mille oleme seadnud One Planeti ambitsioonikas plaanis olla 2035. aastaks kliimaneutraalne,» kommenteeris Eneco Venturesi investeerimisdirektor Robert Blom.

Fusebox on välja töötanud täisautomaatse tarkvara, mis muudab ettevõtetest klientide elektritarbimise paindlikuks ja aitab balansseerida elektrivõrku. Ettevõtte sõnul tagab nende lahendus klientidele kuni 20 protsenti väiksemad elektriarved ning need teenivad ka balansseerimisturult passiivset tulu.

Tänaseks kasutavad Fuseboxi tarkvara energiasalvestuse tehnoloogiad, tööstusettevõtted, külmlaod, elektriautode laadijad, ärihooned, veepuhastusjaamad, küttesüsteemid ja taastuvenergia.

Fuseboxi portfelli kuuluvad ärikliendid moodustavad üle 10 protsendi Eesti elektri kogutarbimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles