Uus omanik taasavab Adavere tuulikus söögikoha

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Adavere tuulik.
Adavere tuulik. Foto: City24

Üle seitsme aasta müügis olnud Tallinna-Tartu maantee äärne Adavere tuulik leidis uue omaniku, tuulikust saab taas söögikoht.

Enne uue toitlustuskoha avamist läbib tuulik põhjaliku värskenduse, kinnitas tehingut  vahendanud kinnisvarabüroo LVM Kinnisvara Tartu kontori juhataja Philip Saksing. Varem tuulikus tegutsenud toitlustuskoht sulges uksed pandeemia ajal.

Saksingu kinnitusel tundsid aastate jooksul tuuliku vastu huvi ostjad Eestist, Soomest, Itaaliast, Hollandist, tehinguni jõuti lõpuks eestlasest huvilisega. «Sellisel objektil pole turuhindagi, millest läbirääkimisi alustada,» selgitas ta. Samal ajal on Saksingu sõnul tegu ka trofeeobjektiga, mida ühtaegu nii ihaldati kui kardeti.

«Ihaldati, sest tegu on kõigile eestlastele tuttava sümboolse maamärgiga, ja kardeti, sest konkurents kiiret toitlustust pakkuvate tanklatega on Tallinna maantee ääres tihe,» tõdes Saksing. «Samas on konkurentsiolukord muutumas. Kiire tankimine ja kiire kõhutäis ühest kohast on jätkuvalt oluline, aga elektriautodega on tulnud ka liiklejad, kes vajavadki kohta, kus pool tunnikest mugavalt mööda saata.»

Täpset tehinguhinda ei saa LVM Kinnisvara avalikustada, kuid viimati oli tuulik kinnisvaraportaalis müügil 150 000 euroga.

Kalme külas asuvas Advere mõisa hollandi stiilis tuulikus on kuus korrust, neist kaks alumist peidavad toiltustuspinda ning neli ülemist toimivad sisuliselt muuseumina. Tuulikut mainiti esimest korda 1761. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles