USAs jäi teenindaja rünnaku tõttu ühest silmast pimedaks

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
San Francisco sild. Pilt on illustratiivne.
San Francisco sild. Pilt on illustratiivne. Foto: Zahid Lilani / Pexels

USAs rünnati kiirtoidurestoranis klienditeenindajat, kes nägi tööl pealt erivajadustega lapse kiusamist ja astus tema kaitseks välja. Naist löödi rusikaga näkku, mille tagajärjel tekkis tal raske silmakahjustus. Ründaja põgenes, kuid on nüüd vahistatud.

San Francisco lähedal asuvas The Habit Burger Grilli kiirtoidurestoranis löödi teenindajat, 19-aastast Biancat korduvalt rusikaga silmade piirkonda, kirjutab USA uudisteportaal CBS News. Noor naine viidi haiglasse, kus selgus, et ta on peale rünnakut paremast silmast pime.

Talle tehti operatsioon ning paigaldati silmaprotees. Silmaproteesi paigaldamine on vajalik, et silmakoobas oleks kaitstud põletikutekitajate eest ning, et näoilme peale kahjustust ei muutuks. Mitu näolihast kinnituvad silmamuna äärtele.

«Bianca ei teinud muud, kui seisis erivajadustega lapse eest. Minu meelest on Bianca kangelane.»

Kuriteos kahtlustatava peeti kinni 20-aastane Isac, kes esialgu sündmuskohalt lahkus. Politsei tabas ta kolm nädalat hiljem ja võttis vahi alla. Talle esitati süüdistus raskete kehavigastuste tekitamises.

«Meie osakond töötas viimastel nädalatel väsimatult, et kahtlustav tuvastada ja tema asukoht välja selgitada,» teatas politsei esindaja.

Rünnaku ohver Bianca on pärit San Fransicost 75 kilomeetri kaugusel asuvast Antiochi linnast. Linnapea Lamar Thorpe'i sõnul on Biancale plaanis järgmisel nädalal anda autasu, sest ta näitas üles kangelasliku käitumist ja astus kiusajale vastu.

«Bianca ei teinud muud, kui seisis erivajadustega lapse eest. Minu meelest on Bianca kangelane,» ütles linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles