Raul Kirjanen taandub Graanul Investi juhatusest (2)

PM Majandus
Copy
Raul Kirjanen.
Raul Kirjanen. Foto: Sander Ilvest

Graanul Invest teatas, et ettevõtte asutaja ja senine tegevjuht Raul Kirjanen lahkub juhatusest ning tema asemel võtab ettevõtte juhtimise üle Nicholas Dottino.

Kirjanen kinnitas, et annab juhtimise üle rahuliku südamega. Tema sõnul on Dottinol 33 aastat kogemust miljarditesse ulatuva käibega rahvusvaheliste suurettevõtete juhtimisel ning märkimisväärsed teadmised, kuidas edukat globaalset äri üles ehitada.

«Meie tehased on tippklassist efektiivsusega ning kõrge tootlikkusega, tagades seejuures tööstusharu kõige väiksema ökoloogilise jalajäle. Suurendame tema juhtimisel oma globaalseid ambitsioone ja haaret ning samuti rolli üleminekul puhtamale ja kestlikumale energiasektorile,» lisas Kirjanen.

Nick Dottino on juhtinud rahvusvahelisi ettevõtteid nii Põhja-Ameerikas, Aasias kui Euroopas paberi-, tselluloosi-, pakendi- ning müügivaldkonnas ning juhtinud suuri heategevuslikke organisatsioone. Enne Graanul Investiga liitumist töötas Dottino Gores gruppi kuuluva juhtiva lahustuvate puidu biotoodete kontserni Cosmo Specialty Fibers Inc. tegevjuhina.

Graanul Investi suuromaniku Apollo Global Management, Inc. partner ja Graanul Investi nõukogu liige Brad Fiersteini teatel jätkab Kirjanen ettevõtte nõukogu liikmena.

Graanul Invest on maailma juhtiv biomassi ja bioenergia tootja. Gruppi kuulub 12 kaasaegset pelletitehast Baltikumis ja USAs ning kuus soojuse ja elektri koostootmisjaama Eestis ja Lätis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles