Miljonid kommunaalkuludeks ja palkadeks: Tallinna Linnahall laguneb ja neelab tallinlaste raha (1)

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Tallinna Linnahall ei lõbusta enam kedagi, küll aga toidab ametnikke hästi.
Tallinna Linnahall ei lõbusta enam kedagi, küll aga toidab ametnikke hästi. Foto: Madis Veltman/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Hiigelsuur Tallinna Linnahall on olnud aastaid tühi ja hävib tasapisi. Linnavõimud pole selle renoveerimiseks veel raha leida suutnud. Kuid nagu dokumentidest järeldub, ei nõua lagunev hoone mitte ainult maksumaksjalt järjest rohkem raha ülalpidamiseks, vaid sellel on ka kõrgelt tasustatud juhatuse liige ning terve nõukogu, mille liikmetele on raha ette nähtud.

V. I. Lenini nimeline kultuuri- ja spordipalee ehitati Nõukogude modernismi klassiku Raine Karpi kavandi järgi Tallinna regatiks 1980. aasta olümpiamängude raames. Kunagi oli seal 4200-kohaline kontserdisaal, jäähall ja mitu kohvikut.

Pärast olümpiamänge ja kuni 1990. aastate keskpaigani esinesid seal külalistähed, kuid hiljem hakkas koht alla käima ja hüljati uue sajandi alguseks. 1997. aastal asutati Linnahalli nime saanud hoone haldamiseks munitsipaalettevõte Tallinna Linnahall AS. 1999. aastal kanti hoone kultuurimälestiste riiklikusse registrisse. Kolmkümmend aastat on Linnahall olnud varemetes ja kõik need aastad on räägitud selle taastamisest. Asi ei jõua jutust kaugemale ja hoone sööb tohutuid summasid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles