Venemaa keelab Euroopa autoveod järgmise aasta lõpuni

BNS
Copy
Veokite järjekord Vene-Leedu piiril tänavu suvel.
Veokite järjekord Vene-Leedu piiril tänavu suvel. Foto: Postimees

Venemaa valitsus kavatseb pikendada oktoobris Euroopa transpordiettevõtetele peegelmeetmena kehtestatud rahvusvaheliste autoveovedude keeldu 2023. aastaks.

Valitsuse pressiteenistuse teatel esitas transpordiministeeriumi vastavad ettepanekud valitsuskomisjoni istungil esimene asepeaminister Andrei Beloussov.

Venemaa kehtestas 10. oktoobril Euroopa Liidu, Ukraina, Suurbritannia, Põhja-Iirimaa ja Norra transpordiettevõtetele vastusanktsioonid. Välismaalastel keelati teha Venemaal kahepoolseid ja transiitvedusid, vedusid kolmandast riigist või riiki.

Meede oli vastus sarmasugustele ELi piirangutele, mis kehtestati Venemaa ja Valgevene autovedajatele alates 8. aprillist.

Kaupade autotranspordiga tarnimine Moskva hinnangul «ebasõbralikest» riikidest Venemaale toimub ümberlaadimisega. Piirialadel asuvates tolliterminalikompleksides laaditakse kaubad välismaistest autodest ümber Vene ja Valgevene autodesse või haagitakse haagised-poolhaagised Vene autode taha.

Mitmes tooterühmas on aga hulk erandeid, eelkõige kiiresti riknevate kaupade, farmaatsia- ja meditsiinitööstuse toodete jmt jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles