Tesla tarnis oma esimesed elektrilised Semi veoautod

Copy
Tesla esitles oma Semi veoautot otseülekandega üritusel.
Tesla esitles oma Semi veoautot otseülekandega üritusel. Foto: Tesla

Tesla andis neljapäeval PepsiCo'le üle oma esimesed elektrilised Semi veoautod. See toimus enam kui kolm aastat pärast seda, kui Elon Musk teatas, et tema ettevõte hakkab veoautosid tootma.

Texase osariigis Austinis asuv ettevõte andis veoautod ametlikult üle Reno lähedal Nevadas asuvas tehases. Üritust edastati otseülekandena Twitteris, mida Elon Musk nüüd omab. Musk sõitis ühe kolmest Tesla Semi veoautost tehase sees oleva rahvahulga ette. Üks oli valge, üks oli värvitud Pepsi logoga ja teine Frito-Lay värvidega.

PepsiCo osaleb läbi tütarettevõtte Frito-Lay nullemissioonilise kaubaveo projektis, mida rahastatakse California Õhuressursside Ameti 15,4 miljoni dollari suuruse puhta kaubaveotehnoloogia toetuse abil. Elektrilised veoautod kvalifitseeruvad ka kuni 40 000 dollari suurusele maksusoodustusele.

Tesla esitles oma Semi veoautot otseülekandega üritusel.
Tesla esitles oma Semi veoautot otseülekandega üritusel. Foto: Tesla

2017. aasta novembris toimunud Tesla Semi avalikustaval üritusel ütles Musk, et tootmine algab 2019. aastal ja veoautod suudavad üksteisele autonoomselt konvois järgneda. Kuid oktoobris toimunud Tesla kolmanda kvartali tulemuste konverentsikõnes ütles ta, et ettevõtte nn täielik isejuhtimise süsteem ei ole veel päris valmis juhita sõiduks.

Muski sõnul on veoauto sõiduulatus ühe laadimisega 800 kilomeetrit, kui see veab 37 000 kilo rasket koormat. Ettevõte plaanib suurendada Semi tootmist 2024. aastaks 50 000 veoautoni Põhja-Ameerikas.

Vesinikkütusel töötavate konkurentide sõnul ei sobi akutoitega veoautod pikamaavedude jaoks, sest tohutute akude laadimine võtab liiga kaua aega. Musk ütles samas, et vesinik ei ole raskete veoautode jaoks vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles