Tsäkko: tugimaanteedele raha ei jätku

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pressikonverents Maanteeametis. Maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko(paremal)andis ülevaate teetööde rahastamisest ja peadirektori asetäitja Märt Puust (vasakul) rääkis tänavuseks hooajaks kavandatud suurematest teetöödest.
Pressikonverents Maanteeametis. Maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko(paremal)andis ülevaate teetööde rahastamisest ja peadirektori asetäitja Märt Puust (vasakul) rääkis tänavuseks hooajaks kavandatud suurematest teetöödest. Foto: Andres Haabu

Maanteeameti juht Tamur Tsäkko kurtis tänasel pressikonverentsil, et kui suurematele teedele veel raha jätkub, siis tugimaanteed on jäetud vaeslapse ossa.

«Kui rahvusvaheliste põhimaanteede seisukorda võime hinnata heaks ja isegi väga heaks, siis tugi- ja kõrvalmaanteed kannatavad alarahastamise all ning selline trend jätkub,» ütles.

Tema sõnul on põhimaanteede keskmine vanus praegu 10 kuni 12 aastat, kuid kõrvalmaanteede keskmine vanus ulatub hetkel üle 20 aasta ning tugimaanteede keskmine vanus jääb 25 aasta kanti. Tugi- ja kõrvalmaanteede normaalne vanus oleks aga 15 aastat.

Tsäkko põhjendas põhimaanteede paremat olukorda sellega, et nende ehitusse on võimalik suunata välisabi, kuid tugi- ja kõrvalmaanteedel saab kasutada ainult aktsiisimaksust kogutavat raha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles