Riigiportaal eesti.ee avas uuenenud ettevõtja keskkonna

BNS
Copy
Eesti.ee portaali tutvustajad Ülemiste keskuses 2012. aastal
Eesti.ee portaali tutvustajad Ülemiste keskuses 2012. aastal Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Riigiportaalil eesti.ee on nüüd uuem, ettevõtjatele suunatud keskkond, kuhu on koondatud ettevõtte oluline info ning enim kasutatavad teenused.

Ettevõtjale mõeldud veebileht ja iseteenindus on eesti.ee osa, mis lisaks eraisiku vaatele koondab olulise info ja teenused, mida ettevõtja riigiga asjaajamiseks vajab – alates ettevõtte asutamiseks vajaminevast materjalist kuni teenusteni, mida kasutavad ettevõtete raamatupidajad selleks, et tagada ettevõtte toimimine.

Riigiportaal on ainus keskkond, kus praegu edastatakse töövõimetuslehti ning teenus on ka kasutamise statistikas kõige kõrgemal kohal. Veel kasutatakse lehte ettevõtte ja isikute andmete päringuteks, puhkusetasu ja keskmise töötasu hüvitamise taotluste tegemiseks, notariaalsete dokumentide ning liikluskindlustuse ajaloo ja andmete kontrollimiseks.

Lõplikult sulgeb RIA vana ettevõtja lehe ja ühes sellega rohelise portaali kasutajatele 19. detsembril, pärast mida on kogu riigiportaal ühtses ja uuenenud keskkonnas eesti.ee.

Kui eesti.ee kasutaja logib sisse ettevõtja iseteenindusse, avaneb talle uus töölaud, kuhu on koondunud ettevõtte põhilised äriandmed, näiteks nimi, registrikood ja tegevusala kood, enim kasutatavad e-teenused ja ettevõtte kohustused, sealhulgas suunav info majandusaastaaruande, käibedeklaratsiooni ja aruannete esitamise kohta.

Pärast kõikide teenuste üleviimist uuemasse keskkonda detsembri keskel täieneb ettevõtja iseteenindus ka andmekaardiga, kus on viited põhilistele ettevõtjale mõeldud tegevustele ja infole riigis, teiste hulgas kohustused, rahastusvõimalused, statistika ning võrgustiku andmed välisturgudele suundujatele.

Kui praegu on töölaual universaalne info selle kohta, et ettevõte peab esitama majandusaastaaruande, siis lähitulevikus annab keskkond juba ettevõtjale personaalse info, teavitades ettevõtjat lähtuvalt temast endast.

Riigiportaali eesti.ee keskkonnal on aastas ligi 10 miljonit külastust ning läbi riikliku postkasti edastavad riigiasutused inimesteni üle miljoni teavituse aastas. Kokku on lehel 85 teenust ning 450 infoartiklit, mis suunavad inimese õige asutuse või teenuse juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles