Hispaania politsei konfiskeeris 5,6 tonni kokaiini

Copy
Kokaiin. Pilt on illustreeriv
Kokaiin. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Hispaania võimud teatasid kolmapäeval, et konfiskeerisid Valencia sadamast 5,6 tonni kokaiini väärtusega 340 miljonit eurot, mis on riigi viimase nelja aasta suurim uimastisaak.

Politsei leidis uimastid kahtlasest konteinerist, mis oli saabunud Euroopa ühe tihedama liiklusega sadamasse Lõuna-Ameerikast, teatas siseministeerium.

Ministeerium jagas pilti plastikusse mähitud kokaiiniklotsidest, millele oli kirjutatud sõna «Rey» (hisp.k. - kuningas).

Võimud alustasid haaranguni viinud uurimist 2021. aastal, kui tekkis kahtlus, et jõugud kasutavad uimastite Ameerikast Hispaaniasse toomiseks ära puu- ja köögiviljade importi.

Tsiviilkaardi kõneisiku sõnul uurimine kestab ja seni kedagi vahistatud ei ole.

Võimud ei täpsustanud, millal operatsioon aset leidis või mis riigist konteinerlaev saabus.

Europol teatas kaks päeva varem, et kuue riigi, nende seas Hispaania, õiguskaitseorganid on purustanud «superkartelli», mis kontrollis kolmandikku Euroopa kokaiinikaubandusest.

Hispaania tsiviilkaardi teatel vahistati ühisoperatsiooni raames 13 inimest.

Kartell tõi kokaiini Euroopasse Panamast läbi Algecirase, Barcelona ja Valencia sadama ning pesi saadud raha läbi kinnisvara ostmise Hispaania lõunarannikul.

Hispaania geograafiline lähedus Põhja-Aafrikale, ühele peamisele hašišiallikale, ja lähedased sidemed endiste kolooniatega Ladina-Ameerikas, kus toodetakse enamik maailma kokaiinist, on teinud sellest ühe suurema uimastite sisseveopunkti Euroopasse.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles