Rohelise mõtteviisiga ja kiirelt arenev kontorikaupade e-platvorm

Orient Kontorikaubad
Copy
Foto: Orient Kontorikaubad

Orient Kontorikaubad ei ole vanamoodne paberipood, vaid uuenduslik ja ajaga kaasas käiv büroovarustuse tarnija. Paindlik teenindus, kiire kauba kättesaamine, hea ostukogemus – need on märksõnad, miks kliendid jäävad nende e-platvormile truuks.

Büroode varustamisega on ettevõte tegelenud 1995. aastast ja teenindusprotsess on välja arendatud kliendi vajadustest lähtuvalt. Klientideks on suur- ja väikeettevõtted, riigi-, aga ka avaliku sektori asutused. Esmatähtsaks ei peeta klienti e-platvormile suunata, vaid ostukeskkonda arendades on ennekõike eesmärgiks seatud sinu kui kliendi rahulolu – saad oma kaubad tellida e-poest lihtsalt ja kätte kiirelt. Kui siiski peaksid jänni jääma, saad kindlasti abi ka telefoni teel. Nõustaja, kes sind aitab, on sümbioos ärikliendihaldurist, müügisekretärist ja e-müügiplatvormist ehk selline multiteenindusmudel.

Määravaks saab kiirus ja mugavus

Koroonaviiruse periood muutis paljude äriklientide ostukäitumist. Füüsilised kauplused olid suletud ja see soodustas e-tellimiskeskkonnast tellimist. Nii ongi poest büroosse kaupade toomise asemel oluliselt populaarsemaks muutunud e-tellimiskeskkonnast tellimine. Kelle e-poes klient lihtsamini toote üles leidis ja tellimuse vormistamine loogilisemalt toimis, see oli võidumees. Tõsi, siiani tellib osa kliente kaupa ka e-posti või telefoni teel, kuid statistika näitab e-tellimiskeskkonnast tellimise võidukäiku. Pooled tellimustest tehakse e-tellimiskeskkonna kaudu, 2020. aastal oli see number vaid 41%.

Orient Kontorikaubad on valinud kauplemiseks e-tellimiskeskkonna, kuna selles nähakse rohkem potentsiaali. See ei ole tavapärane e-pood, pigem äri­kliendile suunatud e-tellimisplatvorm. Töötatakse põhimõttel: täna tellid, homme kaup kontoris. Kel tuli takus, saab kaubale ise lattu järele minna või kasutada kiirkulleri teenust, siis on kaup käes kahe-kolme tunniga.

Viimase paari aastaga on lisandunud palju väiksemaid äri­kliente, kes varasemalt ehk eelistasid kauba tööle minnes kiirelt tee peale jäävast poest kaasa haarata. Nüüd, kui ostlemine e-platvormilt on muutunud oluliselt lihtsamaks, eelistavad paljud vajaliku kauba sealt soetada. Kui põhjanaabrite juures tellimused koondatakse ja tehakse korraga suuremaid oste, siis Eestis tellitakse viimasel ajal korraga vähem, aga tihedamini.

Ootused ja vajadused nii toodetele kui ka klienditoele ja kauba kättesaamise logistikale on oluliselt muutunud. Mugavus ja kiirus maksavad. Korraliku e-tellimiskeskkonna ehitamine on kulukas ja pikaajaline ettevõtmine, kasutajasõbraliku ja äri­kliendi ootustele vastava e-tellimiskeskkonna rajamine ning ajakohasena hoidmine on kallis ja järjepidev töö. E-pood on integreeritud majandustarkvaraga ja majandustarkvara laotarkvaraga. Nii saabki klient ise valida omale kauba ja teeb ise endale ka arve.

Alates 2014. aastast kasutatakse VIA Estonia laoteenuseid ja laopartner on aastatega aru saanud kontorikaupade tegevusala eripäradest ning koostöö sujub hästi.

Sortimenti uuendatakse pidevalt

Tootesortiment, mida büroosse vajatakse, on sarnane, sõltumata ettevõtte suurusest või juriidilisest vormist. E-tellimiskeskkonnas on saadaval 11 500 büroos vajaminevat toodet, neist 500 on ergonoomilised. Sortimendis on nii kõrgema kui madalama hinnaga tooted. Kui te ei saa tarbitavaid koguseid vähendada, aga teie ettevõtte eelarve on varasemast väiksem, saate soetada soodsama hinnaga toote – Orient Kontorikaupade valikus on need olemas.

Foto: Orient Kontorikaubad

Tööstress ei tee inimesele liiga, kui sellesse osatakse teadlikult suhtuda ehk kui teada, millest see tekib. On see siis halb organiseerimine, halb töödisain, madal juhtimiskvaliteet, toe puudumine või halvad töötingimused.

Töölauad, mille kõrgust saab reguleerida, aktiivtoolid, ergonoomilised hiired – need on uued tulijad kontoritarvete valikus. Aktiivistumine ehk vaheldumisi istumine ja seismine arvutiga pikaajalisel töötamisel büroolaua taga on vägagi oluline abi kontori personali tervisele. Aktiivistumist soodustavad töötoolid meenutavad esmapilgul ehk baaripukki, aga selle tald on kumer ja tool võimaldab istudes seada jalgu ja isteasendit erineva nurga alla, selline tööasendi muutmine mõjub hästi vereringele. E-poes on lai valik Soome brändi Stoo ergonoomilisi tooteid.

Valikusse on lisandunud büroosse sobilikud jäätmete sorteerimisjaamad, kuhu saab eraldi sorteerida plastiku, paberi ja klaastaara, ka tühjaks saanud toonerikassetid saab jaama kuni ära viimiseni ladustada.

Pakkumisel on ka Saksa tootja Avery-Zweckform kõrgekvaliteedilised eriotstarbelised kleebisetiketid nii kontorisse kui ka tööstustele.

Foto: Orient Kontorikaubad

Kohvilauatoodete valik on mitmekordistunud. Pakkumisel on kuivatatud ja suhkruvabad puuviljad, suhkruvabad küpsised, kontorimesi, tavaline mesi ja kreemjas kontorimesi.

Büroovarustuse valiku laiendamine ja klienditeeninduse arendamine toimub ettevõttes järjepidevalt, sest kliendi vajadused on pidevas muutumises. Viimase kahe aasta kasumist on 40% investeeritud e-platvormi arendusse. Mis oli aktuaalne viis aastat tagasi, ei ole enam mitte. Määravaks on saanud teabe kiire kättesaamine: kas vajaminev toode on laos, kui ei ole, siis kui kiiresti toode kohale jõuaks. Tihtipeale on ärikliendil toote kättesaamine seotud konkreetse üritusega ja kui vajalik toode ei saabu õigeaegselt, on segadust palju.

Roheline mõtteviis on in

Ettevõtted püüavad äri ajades ka keskkonda säästa ja üha populaarsemaks on muutunud n-ö rohelised bürootarvete tooted. Suures plaanis eelistab iga kolmas klient rohelist toodet. Nii on vähenenud valge koopiapaberi ja tooneri tarbimine ning printimisel kasutatakse ära lehe mõlemad pooled. Kui sinugi ettevõte rohelisest tarbimisest lugu peab, siis Orient Kontorikaubad pakub selliseid tooteid laias valikus.

Mitte alati ei koosne koopiapaberi tooraine tselluloos kuusest või männist. Näiteks Navigatori koopiapaber on valmistatud eukalüptist, mida kasvatatakse Portugalis ja valmib see 10–12 aastaga. Tais aga kasvatatakse eukalüpti paberi tootmiseks nn jääkmaadel, põlluservadel jne.

Lisaks protsesside automatiseerimisele suurendab ettevõte pakendite taaskasutust. Ses osas on mitmed kliendid suunanäitajad ja väga koostöövalmid – pakendi taaskasutusega ollakse varmad liituma.

Väike kauplus ja kauba väljastuskoht on ettevõttel Tallinnas Järvevana teel jätkuvalt olemas. Tõenäoliselt ei kao füüsilised jaepoed lõplikult kunagi, aga naljatletakse, et tänapäeval käiakse poes kaupa vaatamas ja minnakse seejärel e-platvormile ostma.

Rohkem infot leiate

www.kontorikaubad.ee

Copy
Tagasi üles