Fusebox: vähenda oma ettevõtte elektrikulusid kuni 20%

Fusebox
Copy
Tarvo Õng Fuseboxi asutaja ja CEO.
Tarvo Õng Fuseboxi asutaja ja CEO. Foto: Fusebox

Eesti ja kogu Euroopa seisavad täna silmitsi kiiresti läheneva energiakriisiga, kus kõrgenevad elektrihinnad, risk energiaalasele julgeolekule ning võimalikud elektrikatkestused on muutumas igapäevaseks. Ettevõtted, kelle jaoks elektri osakaal moodustab märkimisväärse osa kogukuludest, ei peaks siinkohal riigi peale lootma jääma. Tegutseda tuleks kohe, kui soovid enne talve elektrikulud kontrolli alla saada.

Õnneks ei ole lahendust vaja kaugelt otsida. Eesti tehnoloogiaettevõte Fusebox on välja töötanud spetsiaalse tarkvara, mida täna kasutavad paljud suurtarbijad nii Baltikumis kui Skandinaavias. See on lihtsaim ja soodsaim viis oma elektrikulude vähendamiseks ning elektriturult lisatulu teenimiseks.

Tasuta tarkvara, mille kasutamise eest maksame kliendile peale

Fusebox’i tarkvara muudab eriliseks asjaolu, et selle kasutamine ei ole mitte ainult tasuta, vaid maksame kliendile selle eest peale. Tarkvara liidestame kliendi masinatega, mille koormust on võimalik lühiajaliselt vähendada ilma ettevõtte igapäevaseid tööprotsesse kahjustamata. Enamasti on nendeks kas pumbad, kompressorid, kliimasüsteemid, soojuspumbad, külmseadmed jm.

Edasi jälgib tarkvara reaalajas elektriturul toimuvat ja vajaduse korral «nihutab» ettevõtte masinate töökoormust parema hinnaga tundidele. Tulemused on klientide sõnul märkimisväärsed, kus tavapärasest umbes 20% väiksemate elektriarvete kõrval teenitakse balansseerimisturul osalemise eest otsest rahalist tulu.

Lahendus igale sektorile

Täna suudab Fusebox säästu pakkuda pea igale sektorile tööstusettevõtetest kuni ärihooneteni. Tarkvara on pilvepõhine, suutes seeläbi koheselt reageerida elektrituru muudatustele, olgu need põhjustatud tootmise puudujäägist, hindade volatiilsusest või lihtsalt balansseerimise vajadusest.

Olenevalt ettevõttest võivad säästetud summad olla väga muljet avaldavad. Näiteks Eesti üks suuremaid tsemenditootjaid AS Kunda Nordic Tsement reguleerib tänu Fusebox’i tarkvarale aastas u 150 MWh elektrienergiat, vähendades seeläbi oma CO2 jalajälge lausa 75 tonni võrra. Tasu ettevõttele sellise paindlikkuse eest on tänaste balansseerimisturu hindade juures u 25 000 €.

Samamoodi on konkurentsieelise saavutanud Eesti suurim külmlogistika ettevõte Nordnet Logistics, kelle 200 kW paindlikkus hoiab ettevõtte elektriarvelt kokku kuni 15%, vähendades C02 emissiooni 44 tonni võrra aastas.

Fuseboxi tarkvara pakub elektriarvelt kokkuhoidu igale sektorile.
Fuseboxi tarkvara pakub elektriarvelt kokkuhoidu igale sektorile. Foto: Fusebox

Ole proaktiivne

Siinkohal soovitame olla proaktiivsed ja mitte ootama jääda riigipoolseid meetmeid ning suuri elektriarveid, vaid leida oma ettevõtte jaoks parim lahendus kulude kokkuhoiuks. Fusebox’i platvormiga liitumine on lihtne. Enamikul juhtudel nõuab see ainult tarkvara seadistamist ja juba saadki hakata elektriarvetelt säästma. Kui soovid teada, palju raha teeniks sinu ettevõte elektriturult, siis võta meiega ühendust info@fusebox.energy.

Tarvo Õng, Fuseboxi asutaja ja CEO

Copy
Tagasi üles