E-Service AS – 30 aastat elektritöödega seonduvaid lahendusi perefirmalt, väärtustades töötajaid ja koostööpartnereid!

E-Service AS
Copy
Võrguelektrikute kutsevõistluse 2022 võitjad.
Võrguelektrikute kutsevõistluse 2022 võitjad. Foto: Erakogu

Eesti kapitaliga loodud elektritööde ettevõte E-Service Aktsiaselts pakub klientidele ja koostööpartneritele kvaliteetset ja paindlikku teenust kõigis elektrit puudutavates küsimustes ja tähistab tänavu suurt juubelit, ettevõtte 30. sünnipäeva.

Kolmekümne aasta jooksul on E-Service kasvanud üheks olulisemaks ettevõtteks elektritööde valdkonnas. Ettevõtte ajalugu ulatub 1992. aasta juunikuusse, mil ettevõte asutati. Tänane tegevjuht Krister Peetmaa on ettevõttes töötanud aastast 1994. Ta räägib, et asutamise au kuulub tema isale Kaupo Peetmaale. «Suurpere isana, kelle peres oli kasvamas neli last, pidi ta tegutsema mitmel rindel, nii riigitööl kui ka erasektoris. Seda seetõttu, et eraettevõtluse tulud olid veel kaootilised ja ainult nendega ei olnud võimalik pere kõiki kulusid katta,» selgitab Krister Peetmaa. Töökas isa on alati tegutsenud mitmel rindel. Tänaseks on ta väljateenitud pensionil, tegeleb lastelaste ja aiandusega ning hoiab ennast endiselt heas vormis, mängides aktiivselt korvpalli ja tennist. Selle aasta juunikuus Malagas toimunud Euroopa veteranide meistrivõistlustel korvpallis tuli Kaupo koos Sameko meeskonnaga Euroopa meistriks!

Mõned aastad pärast ettevõtte asutamist pühendus isa eraettevõtlusele ja loobus riigitööst. 15 aastat tagasi andis isa Kaupo ettevõtte juhtimise edukalt üle pojale Kristerile. Tänaseks on E-Service laienenud üle Eesti ja tegutseb mitmes elektriala valdkonnas ning kuulub Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liitu, kus Krister on ka liidu juhatuse liige.

Firma algusaastatel tegutseti turul peamiselt elektriseadmete hooldus- ja remondifirmana. 1993. aastast lisandus tollal vägagi populaarne kahetariifsete mõõtesüsteemide ehitus ja elektrienergia müük Harjumaal.

Omandatud kogemuste põhjal hakati järk-järgult ehitama uusi elektripaigaldisi ja osalema erinevatel hangetel. 1997. aastast osaleti aktiivselt Tallinna Elektrivõrgu rippkeerdkaabel-õhuliinide ehitamisel.

Koos Nõlvaku-Tiisaarega
Koos Nõlvaku-Tiisaarega Foto: Erakogu

1995 soetati Eesti esimene kaasaegne keskpinge mõõte- ja kaabliveaotsimise labor. Mõõteteenuste laialdasemaks osutamiseks loodi eraldi osakond. Koos kvaliteedisüsteemi evitamisega omistas Eesti Akrediteerimisekeskus akrediteeritud labori staatuse E-Service AS-i mõõtelaborile 2003. aasta jaanuaris.

2000. aastal alustati elektripaigaldiste käiduteenuse pakkumist ja tänaseks on ettevõte selles valdkonnas üks suuremaid Eestis. Krister Peetmaa selgitab: «Elektripagaldise käit hõlmab elektripaigaldise kasutamise järelevaataja teenust ja sellega kaasnevat tuge, mida kliendil elektripaigaldise kasutamisel on vaja.» Seaduse järgi peab teatud liiki paigaldistel olema omaniku poolt määratud elektripaigaldise kasutamise järelevaataja, mille saab ka teenusena sisse osta ja mida E-Service pakubki. «Teostame nii hooldust, ehitustöid kui ka ööpäevaringset avariivalvet. Tänaseks on meil üle terve Eesti rohkem kui 360 teenindatavat objekti. Vanimad koostööpartnerid on meiega juba 1996. aastast,» räägib Peetmaa.

Ettevõte peab läbi aastate suurimaks projektiks Elektrilevi OÜ arvestivahetuse projekti, mis kestis kokku seitse aastat. Sellest kauglugemise projekt viis aastat. Kristeri sõnul kaasnes sellega palju toredaid juhtumisi ja positiivseid mälestusi. Projektiga seoses liitus meeskonnaga palju tublisid töötajaid, kellest enamik on jäänud tänaseni meeskonda.

Ajaloos tuleb ette ka eksklusiivsemaid töid, suurematest töödest näiteks Lõuna-Eestis Haanjas Eesti kõrgeima (154 m) sidemasti rekonstrueerimis-, värvimis- ja elektritööd, erinevates maakondades sidemastide elektritööd ja nendele uudse LED-lennuohutusvalgustuse paigaldamine. Huvitavaks väljakutseks oli Prangli saarel Elektrilevi diiselgeneraatorile sagedusautomaatika väljatöötamine ja paigaldus.

Perekond Peetmaa.
Perekond Peetmaa. Foto: Erakogu

Täna on aktuaalseks muutunud päikeseelektrijaamade ehitus ning elektriautode laadijate paigaldus. Lisaks päikesejaamade projekteerimisele ja ehitamisele on E-Service AS-il võimekus teatud juhtudel aidata klientidel elektrivõrguga liitumist kiirendada. Selgituseks räägib Krister Peetmaa, et teatud juhtudel on üle 15 kW jaama puhul võimalik teostada liitumispunkti projekteerimis- ja ehitustööd kliendi enda valitud partneriga kolmepoolse koostöölepingu alusel. «Kuna meil on majas olemas projekteerimise ja elektrivõrgu ehituse võimekus, siis saamegi aidata liitumise kiiremini valmis saada,» kõneleb Peetmaa. Ta lisab, et seal, kus ei ole piisavalt võrgusuunalist tootmisvõimsust, on võimalik päikesejaam püsti panna piirates võrku antavat energiat. Turul on olemas akutehnoloogiad, millega saab energiat akudesse salvestada. Krister mainib, et hetkel on see suhteliselt kallis investeering, kuid on näha, et tehnoloogia areneb ja perspektiivis alanevad loodetavasti ka hinnad. Lähiaastatel jõuab kasutusse märkimisväärne kogus elektriautosid, mis ilmselt tulevikus salvestitena elektrivõrgu üheks osaks muutuvad. Täna pakub E-Service autolaadijate lahendusi koos koostööpartneritega ja laadijate paigaldust koos kõigi vajalike töödega.

«Püüame olla paindlikud partnerid oma äriklientidel ja eratarbijatele ning pakkuda vajalikke lahendusi kasutades oma mitmekülgseid oskusi ja pikaaegset kogemust. Meie suured plussid on suundade rohkus ja võimekus. Oskus ka kriisi ajal tegutseda ja kriisid üle elada. Seda kõike saame pakkuda oma suurepärase meeskonnaga. Julgustan ühendust võtma ka neil, kellel oleks huvi töötada E-Service AS-is, sest järelkasv on meile oluline,» mainib Krister.

E-Service AS-is töötab täna 141 töötajat, kes on ettevõtte suurim väärtus! Koos käiakse väiksematel üritustel ja kogu meeskonnaga saadakse kokku ettevõtte suvepäevadel. «Meie ettevõte on aktiivne erinevatel üritustel osaleja. Oleme saavutanud häid tulemusi erinevatel spordivõistlustel ja teist aastat järjest õnnestus saavutada esikoht Jaotusvõrgu elektrikute kutsevõistlusel, mida korraldavad Elektrilevi OÜ ja Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liit,» tutvustab Peetmaa.

Foto: Vallo Kruuser

E-Service panustab ka aktiivselt ühiskonda, olles pikka aega Paide Linnameeskonna jalgpalliklubi suurtoetaja. Seitse aastat on juba toetatud Nõlvak-Tiisaare rannavolle duot, kellega koostöö jätkub vähemalt 2024. aasta Pariisi olümpiamängudeni. Lisaks ollakse mitmendat aastat Neemeco Spordiklubi suurtoetaja.

Ettevõtte üheks lähiaja eesmärgiks on olla aastaks 2025 nii era- kui äriklientide esimene valik mistahes elektritööde puhul. E-Service AS-i poole võib julgesti pöörduda, koos leitakse küsimustele vastused ja töödele lahendused.

PAKUTAVAD TEENUSED

- Elektritööd

- Päikesejaamad

- Käit ja hooldus

- Mõõtelabor

- Projekteerimine

- Autolaadijad

- Raamlepingu teenus

E-SERVICE

Tallinn, Salve tn 2a, telefon 670 1066, info@eservice.ee

Tartu, Turu 37, telefon 512 3046, tartu@eservice.ee

www.eservice.ee

Copy
Tagasi üles