Eesti inflatsioon aeglustus novembris

BNS
Copy
Sularaha.
Sularaha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix

Euroalal aeglustus aastainflatsioon Eurostati kiirhinnangu järgi novembris oktoobri 10,6 protsendilt 10 protsendile, Eestis aga eelduslikult 22,5 protsendilt 21,4 protsendile.

Eesti inflatsioonikiirus järgnes Läti näitajale, kus see esialgsetel andmetel püsis novembris oktoobriga võrreldes samal ehk 21,7 protsendi tasemel, mis oli ka euroalal lõppeva kuu suurim inflatsiooninäitaja. Leedus aeglustus novembri hinnakasv novembris veidi ja oli sama palju kui Eestis – 21,4 protsenti, selgus Eurostati andmetest.

Balti riikidele järgnes Slovakkia, kus inflatsioon kiirenes oktoobri 14,5 protsendilt novembris 15,1 protsendini. Nendest euroala liikmesriikidest, mille kohta on Eurostatil andmed, oli inflatsioon novembris aeglaseim 6,6 protsendiga Hispaanias, järgnesid 7,1 protsendiga Prantsusmaa ja 7,2 protsendiga Malta.

Euroala inflatsiooni kiirenemisesse panustasid novembris enim 34,9-protsendise kasvuga energiahinnad. Järgnesid 13,6 protsendiga toidu-, joogi- ja tubakakaubad, 6,1 protsendiga tööstuskaubad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles