Ringlusesse läksid Ukrainale pühendatud kaheeurosed mündid

Copy
Ukrainale pühendatud 2-eurosed mündid.
Ukrainale pühendatud 2-eurosed mündid. Foto: Eesti Pank

Eesti Pank alustas teisipäeval kahe miljoni kaheeurose mündi ringlusse laskmist, mille erikujundus on pühendatud Ukrainale, ning korraldatakse eriväljaannete müük, et koguda raha Ukraina toetuseks.

«Tänasest hakkab Ukrainale pühendatud kaheeurone münt jõudma poodide kaudu inimeste kätte Eestis, aga ka mujal Euroopas,» ütles Eesti keskpanga president Madis Müller avalduses.

Mündi on kujundanud Eestis kunsti õppiv Ukraina pagulane Daria Titova ning sellel on kujutatud õrnuse sümbolina neidu, kes omakorda kaitseb oma peos lindu.

Eesti Pank oli juba juulis lasknud välja spetsiaalsed mündikaardid selle kujundusega, kuid see on esimene kord, kui münt vermitakse üldiseks kasutamiseks.

«Ukraina kaitseb tänases sõjas oma inimeste elu hinnaga kogu euroopaliku kultuuriruumi ühiseid väärtusi ning meie ülesanne on neid selles jätkuvalt toetada,» sõnas Müller.

Panga presidendi sõnul on Ukrainale juba annetatud 350 000 eurot, mis on saadud alates suvest läbi müntide müügi.

Erikujundusega kaheeuroseid on võimalik vahetusrahana tagasi saada nüüd ka kaubandusest, aga soovi korral saab neid tänasest soetada üksikult või tropsidena (1 tropsis on 25 münti) Eesti Panga muuseumipoest ning Omniva e-poest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles