Tallinn kavandab teenistujate palgatõusu (1)

BNS
Copy
Foto: Arvo Meeks

Tallinna linnavolikogu esitas linnavalitsusele eelnõu, mille eesmärk on muuta alates 1. jaanuarist 2023 teenistuskohtade gruppidele kehtestatud põhipalga vahemikke ligi 10 protsendi võrra.

Põhipalga miinimum ja maksimummääraga kehtestab palgajuhend vahemiku, millest lähtudes tehakse individuaalsed põhipalga määramise otsused vastavas teenistuskohtade grupis olevate teenistujate osas, selgub eelnõu seletuskirjast.

Teenistuskohtade gruppide põhipalga maksimummäärade ja osaliselt ka miinimummäärade tõstmine 10 protsendi võrra on seletuskirja kohaselt vajalik, kuna kõrge inflatsiooni keskkonnas püsib palgasurve ja sellest tingitud vajadus tegeleda põhipalkade konkurentsivõime hoidmisega. Kehtivad põhipalga miinimum- ja maksimummäärad ei võimalda põhipalkade korrigeerimisel kõiki teenistujaid võrdselt kohelda, kuna personaalsel põhipalga määramisel võib põhipalga vahemiku senine maksimummäär osade teenistujate puhul jääda liiga madalaks.

Eelnõu kohaselt oleks 2023. aastast kõige kõrgemad kuupalgad linna tippjuhtidel, nende palkade vahemik on aga 3960–7590 eurot, järgnevad valdkondlike ametiasutuste juhtide palgad vahemikus 1900–4620 eurot, kõige madalamalt on tasustatud tehniline personal, kelle palgavahemik jääb miinimumpalga ja 1430 euro vahele.

Määrus on plaanitud jõustuma 1. jaanuaril 2023.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles