Kuidas andmed enda kasuks tööle panna

PM Majandus
Copy
Andmed.
Andmed. Foto: Stephen Dawson / Unsplash

Arenguseire Keskus korraldab kolmapäeval, 30. novembril andmekonverentsi «Kuidas panna andmed teenima?», mis keskendub võimalustele, kuidas panna avaliku sektori poolt kogutavad andmed paremini teenima nii Eesti ühiskonda kui iga üksikut elanikku. Kell 10 algavat konverentsi saab jälgida Postimehe vahendusel 

Vaata eestikeelset ülekannet siit:



Inglise keeles:


«Eesti e-riigi hea maine on toonud kaasa kõrged ootused andmepõhiste teenuste lisandumisele ja heale andmevahetusele riigi ning erasektori vahel,» ütles Arenguseire Keskuse juhataja Tea Danilov. «Päriselu ei ole suutnud neid ootusi täita. Digimajanduse ja ühiskonna (DESI) indeksis on Eesti langenud viimase nelja aastaga nelja koha võrra, viiendast üheksandaks.»

Eesti e-riigi hea maine on toonud kaasa kõrged ootused andmepõhiste teenuste lisandumisele ja heale andmevahetusele riigi ja erasektori vahel. Päriselu ei ole suutnud neid ootusi täita. Digimajanduse ja -ühiskonna (DESI) indeksis on Eesti langenud viimase nelja aastaga nelja koha võrra, viiendast üheksandaks.

Millise kännu taga on kinni andmepõhised edasiarengud, näiteks tervishoius ja maksunduses? Ja miks me ikkagi ei tea piisavalt Eestisse jõudnud Ukraina põgenikest? Kuidas panna andmed paremini teenima nii Eesti ühiskonda kui iga üksikut elanikku, millised takistused tuleb ületada?

Andmekonverentsil püüavad nendele küsimustele vastuseid leida prof Sylvie Delacroix (Birminghami Ülikool), dr Maarja Olesk (Balti Uuringute Instituut), dr Raigo Uukkivi (Maksu- ja Tolliamet), dr Taavi Tillmann (Tartu Ülikool), Kert Valdaru (Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus), Kristen Michal (Riigikogu) ja Johanna Vallistu (Arenguseire Keskus). Konverentsil tutvustatakse Arenguseire Keskuse, Balti Uuringute Instituudi ja LevelLabi koostöös äsja valminud andmeühiskonna tulevikustsenaariumeid.

Konverentsi modereerib Arenguseire Keskuse juhataja Tea Danilov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles