Vaata tänavusi suuremaid tee-ehitusobjekte!

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suuremad investeerignud teedesse 2012. aastal.
Suuremad investeerignud teedesse 2012. aastal. Foto: maanteeamet

Maanteeamet tutvustas täna Eesti suuremaid tee-ehitusobjekte. Tänavusi suuremaid investeeringuid on kokku üheksa. Ameti eelarve ulatub 285,8 miljoni euroni.

Investeeringute osakaal eelarves moodustab 217,2 miljoni eurot, millest 100,2 tuleb riigitulust ning ülejäänud välisabist.

Üheks suuremaks projektiks on tänavu Aruvalla-Kose teelõigu ehitamine, mis läheb maksma 54,2 miljonit eurot. Üks teepool peaks valmima ka tänase aasta lõpuks.

Lisaks täiendatakse Tallinna ringteed Luigele ehitatava kahetasandilise ristmikuga. Rohkema jaoks 2013. aastani kehtival eelarveperioodil maanteameti juhtide sõnul raha pole ning teised projektid peavad ootama vähemalt 2014. aastani, mil laekub uus raha.

Mujal Eestis on prioriteetideks Tartu ja Pärnu ümbersõidud, millest viimane peaks tänavu valmima, kuid esimese tööd kestavad veel kaks aastat.

Tallinna-Narva maanteel peaks aasta lõpuks valmima Viitna ümbersõit ning järgmisel aastal Jõhvi viadukt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles