Krüptolaenaja BlockFi taotleb pankrotti

PM Majandus
Copy
BlockFi logo.
BlockFi logo. Foto: Dado Ruvic

Skandaalse FTXi börsi kokkuvarisemine jätkab levikut: nüüd on pankrotiavalduse esitanud ka Ameerika laenuandja BlockFi. Ettevõte oli juba peatanud maksed klientidele.

Krüptoturu kriis nõudis järjekordse ohvri. Pärast FTX-i pankrotti esitas nüüd ka Ameerika krüptolaenuandja BlockFi pankrotiavalduse. BlockFi teatas, et soovib stabiliseerida äri ja anda ettevõttele võimaluse viia läbi ulatuslik restruktureerimine.

Kohe pärast FTX-i maksejõuetust peatas BlockFi väljamaksed oma klientidele ja tunnistas, et FTX-is oli märkimisväärne rahasumma tules. Selle tulemusena oli BlockFi maksejõuetust juba ette näha. Kohtudokumentide kohaselt on ettevõte nüüd võlgu enam kui 100 000 võlausaldajale.

BlockFi probleemid algasid juba varem. Kui krüptorahade, nagu bitcoin ja ether, hinnad suvel langesid, sattus ka BlockFi finantsraskustesse. Sel ajal astus päästjana appi FTX-i asutaja Sam Bankman-Fried, andes BlockFile laenu ja sõlmis lepingu ettevõtte ülevõtmiseks. Paar kuud hiljem sattus FTX ise raskustesse.

BlockFi nägi end sillana digitaalsete varade ning traditsioonilise finants- ja varahaldusmaailma vahel. 2017. aastal asutatud ettevõte andis krüptorahasid laenuks ja meelitas toetajaid suure tootluse lubadustega. Sellise ärimudeli abil suutis ettevõte meelitada ligi ka rohkelt tuntud investoreid. Oma tipphetkel hinnati BlockFi väärtuseks umbes kolm miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles