Ettevõtjad tooks ise LNG-laeva Paldiskisse, kuid kail pole võimalik gaasi vastu võtta (14)

Erkki Erilaid
Copy
Paldiski LNG-terminali kai. Vasakul olev kollase piirdega torn on laadimisvarre alus koos teenindusplatvormiga.
Paldiski LNG-terminali kai. Vasakul olev kollase piirdega torn on laadimisvarre alus koos teenindusplatvormiga. Foto: Alexela

Alexela ja Infortar soovivad tuua talveks Paldiskisse ise LNG-ujuvterminali, kuid kail puudub laadimisvars. Ettevõtjate hinnangul on see Eleringi tegemata töö, viimane aga leiab, et see polnud algusest peale nende ülesanne.

Alexela ja Infortar esitasid Eleringile liitumistaotluse sooviga tuua käesolevaks talveks Paldiskisse ujuvterminal. Elering seda aga​ ​tehnilistele asjaoludele viidates võimalikuks ei pea, mis tähendab, et vastupidiselt valitsuse otsusele jätab Elering LNG vastuvõtuvõimekuse Paldiskis 30. novembriks loomata.

«Kuna Soome Inkoo terminal pole endiselt valmis ning Eestile lubatud eelisligipääs puudub, oleme jätkanud võimaluste otsimist ise ujuvterminal rentida ja hakata gaasi juba detsembris torudesse laskma, seepärast tegime 11. novembril ka liitumistaotluse, millele saime eelmisel nädalal vastuse, et gaasi Paldiskisse lähiajal tuua ei saa,» märkis Infortari tegevjuht Martti Talgre.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles