Eriskummalised kaskojuhtumid: lammas lakkus ja hobune hammustas auto katki (2)

PM Majandus
Copy
Auto ja lambad. Foto on illustreeriv.
Auto ja lambad. Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Aeg-ajalt jõuavad kindlustusandjateni kahjujuhtumid, mis üllatavad ka kõige vilunumaid kahjukäsitlejaid. Toome mõne näite kentsakatest olukordadest, kus ERGO kaskokindlustus autoomanikud ettenägematust kahjust päästis.

Hobuste rünnaku alla sattunud auto

Kindlustusse pöördus mees, kes sõitis teel maakoju mööda karjamaast, kus olid hobused, kes olla autot nähes ärritunud. Kuna karjamaa elektrikarjus oli katkenud, pääsesid uljamad hobused sealt välja ning ründasid mõne aasta vanust Toyota Land Cruiserit.

Šokeeritud juht peatas auto, ent loomi see ei heidutanud – hobused tõkestasid tee ja ründasid autot. Kõige närvilisem neist suutis ära närida auto esituled ja tõmmata kapotile sügavad kraaped. Kentsaka vahejuhtumi kahju suurus oli üle 8000 euro, mille kindlustus ka hüvitas.

Lammaste poolt triibuliseks lakutud auto

Soolas leiduvaid mineraalaineid ei vaja elutegevuseks mitte ainult inimesed, vaid ka loomad. Nii on mitu ERGO klienti sattunud peale lammastele, kes on talvisel ajal nende auto pealt soola lakkunud. Lamba keel on aga küllaltki kare ja tulemuseks on värvikahjustused ning kriibitud kere, mille taastamise väärtus ulatub tuhandete eurodeni.

Puretud porilauad

Koera eest põgenenud kass otsis viimases hädas varju auto rehvikoopast, kuid koerad ei leppinud kaotusega, vaid puresid hammastega auto porilauda seni, kuni selle servad olid nagu konservikarbil kõveraks väänatud. Kassi nad siiski kätte ei saanud.

Kuna tegu oli hulkuvate koertega, kelle omanikke polnud võimalik tuvastada, siis polnud kelleltki ka tekitatud kahju sisse nõuda. Autoomanikule hüvitati keretöödeks kulunud kahju 1700 eurot.

Autosse pugenud hiired

Sügiseti ja talviti sagenevad juhtumid, kus hiired poevad sooja otsides mõne sõiduki sügavusse. Närilistel on tavaks juhtmeid läbi hammustada ja tavaliselt saadakse sellistele juhtumitele jälile alles siis, kui auto elektroonika üles ütleb. Sarnaste juhtumite kahjud kõiguvad seinast seina, olenevalt kui palju hiired jõuavad oma uut kodu «välja ehitada».

ERGO kindlustuse sõidukikindlustuse portfelli juhi Kaido Naaritsa sõnul on tulnud ette ka olukordi, kus autosse jäetud elevil koerad ja kassid tükeldavad istmeid või teritavad polsterdusel ajaviiteks küüsi. Seetõttu toonitab ta, et igas olukorras kaskokindlustus kahjukulusid siiski ei kata.

«Kaskokindlustusega on kaetud juhtumid, mida omanikul on raske, kui mitte võimatu, ära hoida, kuid koduloomade transpordi eest vastutab iga sõiduki omanik ise – kui on oht, et lemmikloom võib salongi või pagasiruumi kahjustada, siis soovitame transpordiks kasutada puuri,» selgitas Naarits.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles