OECD: Venemaa agressioon röövib poole maailmamajanduse kasvust (1)

Erkki Erilaid
Copy
Sõja lõpp ja õiglane rahu Ukrainale oleks praegu kõige mõjuvam viis globaalse majanduse olukorra parandamiseks, ütleb OECD peasekretär Mathias Cormann.
Sõja lõpp ja õiglane rahu Ukrainale oleks praegu kõige mõjuvam viis globaalse majanduse olukorra parandamiseks, ütleb OECD peasekretär Mathias Cormann. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/Scanpix

Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) prognoosi järgi kasvab maailmamajandus tänavu vaid 3,1 protsenti, mis on ligi kaks korda aeglasem kasvutempo kui mullu.

Järgmisel aastal kasvab maailmamajandus vaid 2,2 protsenti. Varasematest prognoosidest jääb tänavune maailmamajanduse kogutoodang paari-kolme triljoni euro võrra väiksemaks, mis on võrreldav näiteks India aastase sisemajanduse kogutoodanguga. Euroala majanduskasv kukub aga tänavuselt 3,3 protsendilt saabuval aastal kõigest 0,5 protsendile.

Aeglustumisel on üks selge põhjus: Venemaa agressioonisõda Ukraina vastu, mis on kaasa toonud püsiva kiire inflatsiooni, kõrged energiahinnad, leibkondade reaalsissetulekute vähenemise, kindlustunde languse ja karmimad finantstingimused.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles