Mercedes küsib nüüd 1200 dollarit aastas kiirema kiirenduse eest (2)

PM Majandus
Copy
Mercedes-Benzi EQE elektriline sedaan.
Mercedes-Benzi EQE elektriline sedaan. Foto: Mercedes-Benz AG

Mercedez-Benzi elektriauto võib kiirendada nullist 100 kilomeetrini tunnis kuni ühe sekundi kiiremini, kui ostate ettevõtte poolt müüdava uuenduse.

 

Mercedes-Benz AG müüb nüüd oma EQ elektrisedaanide ostjatele 1200 dollari suurust aastast lisatasu, mis vabastab luksusautodel juba olemasoleva funktsiooni, vahendab Bloomberg.

See pakett aitab vähendada nullist kuni 100 kilomeetrini tunnis kiirendamise aega veidi vähem kui ühe sekundi võrra. See deaktiveeritakse, kui klient ei maksa seda tasu järgmise 12 kuu jooksul uuesti.

«Elektrimootorite peenhäälestus suurendab teie Mercedes-EQ maksimaalset mootori võimsust 20 kuni 24 protsendi võrra,» kirjutab ettevõtte USA veebipood. «Samuti suureneb pöördemoment, mis võimaldab teie sõidukil märgatavalt kiiremini ja jõulisemalt kiirendada.»

Mercedes-Benz plaanib pakkuda seda funktsiooni mitmes oma lipulaeva EQS sedaanis ja maasturis, samuti teatud EQE sedaanides ja maasturites. 

Praegu on see funktsioon saadaval ainult USA turul ning kas ja millal tuleb see lisatasu ka Euroopasse ja Eestisse, pole veel teada.

See, et klientidelt võetakse tasu funktsiooni eest, milleks auto on juba niigi võimeline, on luksusautotootja jaoks julge samm. Saksa rivaal BMW AG tulistas sarnase sammuga endale jalga, kui püüdis autoomanikele müüa 18 dollarit kuus maksvaid istmete soojendamise tellimusi, mis teenis suurt kriitikat.

Autotootjad panustavad niinimetatud tellitavate funktsioonide teenustele, et laiendada ja kasvatada tulusid, sealhulgas loodetakse neid pakkuda tulevikus pakutavatele teenustele, nagu automatiseeritud sõiduteenustele, kui sõidukite tarkvaralised võimalused arenevad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles