Janek Mäggi: tahan korda teha kõik Eesti kirikud

PM Majandus
Copy
Suhtekorraldaja Janek Mäggi
Suhtekorraldaja Janek Mäggi Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Eile toimus Rakvere Karmeli koguduses esimene heategevuskonverents, mis käsitles ettevõtluse kõige pühama vormi ehk heategevuse telgitaguseid. Konverentsi «Kuidas küsida raha nii, et seda antakse piisavalt?» avas mitme toetusfondi aluspanija, suhtekorraldaja ning ettevõtja Janek Mäggi, kes on võtnud missiooniks teha koos Kirikufondiga korda kõik Eestimaa kirikud.

Samuti rääkis ta, kuidas raha kogumine annetustena käib ja mida ühiskond sellest võidab.

«Olen 17 aastat olnud Tallinna Lastehaigla Toetusfondi nõukogu esimees, keskmiselt kogume fondile 1,5 miljonit eurot annetusi aastas. Eelmise majanduskriisi ajal tahtsid nõukogu liikmed fondi kinni panna, kuna annetusi lihtsalt ei tulnud, aga praegu läheb meil hästi,» kõneles Mäggi. «Inimesed ei anneta raha mitte ainult elu ajal, vaid ka pärast surma. On vähe selliseid organisatsioone, kes on saanud nii palju pärandusi kui lastehaigla toetusfond. Kõige suurem neist on olnud 640 000 eurot.»

«Inimesed ei anneta raha mitte ainult elu ajal, vaid ka pärast surma.»

ettevõtja Janek Mäggi

Vähiravifondi «Kingitud elu» idee tekkis Mäggil ja Toivo Tänavsuul 2013. aastal, mil Toivo ema oli haigestunud vähki, mille ravi eest tuli tasuda iga kuu 5000 eurot, kuna haigekassa kõnealust ravimit ei kompenseerinud. «Eesti riik muuseas laseb siiani heategevusel liugu – sotsiaalministeerium ütleb, et 3,5 miljonit, mida vähiravifond iga aasta kogub, lahendab ju probleemi. Seda probleemi aitavad omakorda lahendada sajad vabatahtlikud ning püsiannetajad.»

«Minu missioon on teha Eesti ettevõtjate abiga korda kõik 200 kirikut. Kui ettevõtja teenib miljon eurot kuus, siis panna ühe kiriku kordategemisse miljon, pole see absoluutselt mitte midagi,» sõnas mägi.

Miks ta seda teeb?

Mäggi selgitas, et Tallinna Lastehaigla Toetusfondis tegelevad nad koos kolleegidega elu algusega ning Vähiravifondis elu lõpuga. Nad aitavad inimestel elada väärikalt nii kaua, kui nad suudavad. Kirikufondis tegelevad nad igavikuga. «Toomkiriku seinte vahel on 800 aastat inimesed palvetanud,» lausus Mäggi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles