Aktivistid protestivad Red Bulli Venemaa äri vastu

PM Majandus
Copy
400 ruutmeetri suurune plakat Austrias Fuschl am Sees asuva peakorteri ees, millel kujutatakse Venemaa presidenti Vladimir Putinit ratsutamas ettevõtte logol kujutatud pulli, .
400 ruutmeetri suurune plakat Austrias Fuschl am Sees asuva peakorteri ees, millel kujutatakse Venemaa presidenti Vladimir Putinit ratsutamas ettevõtte logol kujutatud pulli, . Foto: twitter

Austria energiajoogitootja Red Bull jätkab oma äritegevust Venemaal. Aktivistid kritiseerisid seda nüüd Austrias Fuschl am Sees asuva peakorteri ees plakatiga: ettevõte annab Putinile tiivad.

 

Austrias Fuschl am Sees korraldasid Ukraina-meelsed aktivistid meeleavalduse Red Bulli Venemaa äritegevuse vastu. Aktsiooni taga on Ukraina solidaarsusprojekt, mis on nende endi sõnul rahvusvaheliste ja Ukraina aktivistide võrgustik, kes mõistavad hukka Putini Venemaal äri ajavad ettevõtted, vahendab Der Spiegel.

Energiajookide tootja peakorteri ette asetasid aktivistid koguni 400 ruutmeetri suuruse plakati, millel kujutatakse Venemaa presidenti Vladimir Putinit ratsutamas ettevõtte logol kujutatud pulli seljas. «Red Bull annab Putinile tiivad» oli kirjutatud inglise keeles plakatile, viidates ettevõtte reklaamlausele «Red Bull annab tiivad».

«Otsustades müüa Red Bulli supermarketites kogu Venemaal, annavad ettevõtte juhid märku, et nad jätkavad hea meelega maksude maksmist Kremli režiimile ja et Putini sõda ei ole nende kasumile takistuseks,» kritiseeris rühmitus Twitteris. Paljud teised Lääne kaubamärgid on samas aga Venemaalt tagasi tõmbunud.

Aktivistid on pöördunud ka interneti kaudu sportlaste poole, kelle sponsoriks on Red Bull. Nad kutsusid sportlasi üles avalikult sõna võtma ja seega aitama tagada, et Red Bull ei mängiks selles sõjas enam mingit rolli.

Red Bulli veebilehel on juba mõnda aega olnud avaldatud napp seletus, kus seisab - «Red Bull lõpetas märtsi alguses kõik turundustegevused ja uued investeeringud Venemaal ning täidab kõiki ELi ja USA sanktsioone,».

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles