Putin hoiatab nafta hinnalae tõsiste tagajärgede eest (8)

PM Majandus
Copy
Naftatanker Peterburis.
Naftatanker Peterburis. Foto: Anatoly Maltsev

Vene president Vladimir Putin hoiatas neljapäeval, et lääneriikide plaanil kehtestada naftale hinnalagi on energiaturule rängad tagajärjed.

Venemaa ei kavatse tarnida naftat ja gaasi riikidele, kes toetavad Venemaa nafta hinna ülempiiri, teatas Kreml neljapäeval, kuid teeb lõpliku otsuse, kui on analüüsinud kõiki arvandmeid, vahendab Reuters.

G7-riigid soovivad kehtestada meritsi transporditavale Venemaa naftale hinna ülempiiri 65-70 dollarit barreli kohta, kuigi Euroopa Liidu valitsused ei ole veel hinnas kokku leppinud ja läbirääkimised jätkuvad.

«Praeguse seisame president (Vladimir) Putini seisukoha juures, et me ei tarni naftat ja gaasi riikidele, kes kehtestaksid (ülempiiri) ja liituksid ülempiiriga,» ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov oma igapäevases kõnes ajakirjanikega. «Aga me peame kõike analüüsima, enne kui sõnastame oma seisukoha.»

«Vladimir Putin rõhutas, et sellised sammud on vastuolus turusuhete põhimõttega ning viivad suure tõenäosusega globaalsete energiaturgude jaoks tõsiste tagajärgedeni,» vahendas samuti Kreml Putini sõnu telefonivestluses Iraagi peaministri Mohammed Shia al-Sudaniga.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles