Millised pesumasinad ja külmikud on kõige energiaefektiivsemad?

Copy
Foto: Samsung Bespoke

Samsungi uued BESPOKE seeria pesumasinad ja allosas oleva sügavkülmaga külmkapid on valdkonna kõige energiaefektiivsemad. Tänu Samsungi nutitehnoloogiatele pakuvad need juba niigi kõrgeimale A energiamärgisele veel 10% energiasäästu.

„Ilmselt on paljud näinud poodides koduseadmetel energiamärgiseid, mis antakse igale koduseadmele skaalal A-G. A mõistagi on kõige energiaefektiivsem ja G kõige vähem efektiivne. Samsungi uued BESPOKE pesumasinad ja klassikalise paigutusega külmkapid on saanud kõige kõrgema A energiaklassi märgise ning seadmes olevad nutitehnoloogiad annavad kasutajatele veel lisaks 10% energiasäästu,“ sõnas Samsung Eesti koduseadmete valdkonna tootekoolitaja Alari Pennar.

Külmikute poolel on seadmel energia säästmiseks nutikas AI Energy Mode, mis jälgib seadme energiakasutust ja püüab seda võimalusel vähendada. Lisaks CoolSelect+ lahendus, mis lubab kasutajal valida kindla temperatuuri külmiku eri osade jaoks. See aitab erinevaid toiduaineid õige temperatuuri juures hoida ja ei lase temperatuuri liiga külmaks kohtades, kus seda vaja ei ole, säästes energiat.

Samuti on külmikutes Samsungi Metal Cooling tehnoloogia, mis on sisult suur metallist osa külmiku tagaosas. See hoiab jahedat temperatuuri külmikus stabiilsena, ei lase külmiku ust avades temperatuuri liiga madalaks ning aitab samuti energiat säästa.

Nutikas pesumasin peseb ka külma veega hästi

Lisaks külmikutele on A energiamärgise pälvinud ka Samsungi BESPOKE AI pesumasinad, kus sarnaselt külmikule aitab võimsat energiasäästu saavutada tehisintellekt, mis optimeerib pesutsükli jooksul temperatuuri ja muid näitajaid, et energiakulu oleks võimalikult väike.

Foto: Samsung Bespoke

„Esiteks on pesumasinal meie SpaceMax lahendus, tänu millele saab masinasse panna kuni 11 kilogrammi pesu. Seega saab korraga pesta rohkem ja hoida energiat kokku pesukordade pealt. Lisaks on väga oluline meie EcoBubble tehnoloogia, mis peseb tänu pisikestele mullikestele pesu palju efektiivsemalt ja lubab pesta pesu madalama temperatuuriga, mis taaskord energiat kokku hoiab,“ sõnas Pennar.

Masina sees on lisaks veel mitmeid nutikaid sensoreid, mis tuvastavad automaatselt masinasse pandud pesu kaalu, pehmuse ja riide tüübi, et pesutsükkel oleks riiete jaoks kõige optimaalsem ja kasutaja jaoks võimalikult energiasäästlik.

Samsungi uued A energiamärgisega BESPOKE külmikud jõuavad Eestis müügile detsembri keskpaigas. Sama märgisega BESPOKE pesumasinad on poodides saadaval juba praegu.

Copy
Tagasi üles